En svag första halvlek sänkte Arsenal

Kvällens på förhand hetaste match, den mellan Arsenal och Bayern München utspelades på Emirates Stadium i London. Oddsen inför matchen var intressanta. En vinst för Arsenal skulle ge fyra gånger pengarna medan motsvarande för Bayern skulle ge dubbla insatsen. Många med mig var nog sugna på att lägga ett spel på den matchen med ett så ovanligt högt hemmaodds på Arsenal.
Sluta tjata om odds och skriv om matchen istället tänker ni, ja självklart ska jag det.
Matchen drog igång och de första minuterna startade båda lagen piggt. Men det såg ändå ganska tidigt ut som att Bayern lyckades hitta ytor att spela på och skapa chanser. Redan i den sjunde minuten kunde Toni Kroos skjuta Bayern upp i ledning, detta efter en passning snett inåt bakåt precis utanför straffområdet. Bayern tog mer och mer över spelet efter målet och Arsenal hade det tufft under långa perioder. Bortalaget skapade många hörnor och just på hörna lyckades Müller slå in en lös boll precis framför mål och utöka till en 0-2 ledning. Tungt för Arsenal som har varit ett av de sämsta lagen i första halvlek i ligan och problemen fortsätter även i CL. Tilläggas ska dock att de är bland de bättre i andra halvlek.
Visst var det också ett annat Arsenal som kom ut i andra halvlek, de spelade med ett högre tempo och vann snabbare tillbaka förlorade bollar. Podolski gav senare Arsenal-fansen hopp genom att kvittera på en nickboll. Det fanns också en riktigt bra möjlighet för hemmalaget att reducera, Oliver Giroud höll sig framme och med sin första bolltouch var nära att få in bollen efter ett bra anfall. Istället satte Bayern spiken i kistan och det var väldigt svårt att se vem som var sist på bollen men det var i vilket fall Mandzukic som höll sig framme efter ett bra förarbete av Robben och Lahm. Detta blev också det sista målet och bortalaget Bayern München vinner klart. En lysande första halvlek la grunden till detta medan Arsenal spelade slappt och släppte till många chanser.
Nu ska Arsenal åka till returmatchen i München på Allianz Arena, det dem måste göra där är att vinna med tre bollar. Det blir en svår nöt att knäcka för pressad Arsene Wenger och hans manskap.
Imorgon väntar två nya åttondelsfinaler med Milan-Barcelona och Galatasaray-Schalke. Intressanta matcher som vanligt när det handlar om Champions League. Kanske kan vi få se en skräll, man vet aldrig eftersom allt kan hända när det är fotboll det handlar om.
//Emil Cardebrant

Leave a Comment