En svart dag för svensk fotboll

Idag meddelade Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson och Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson att de båda avgår efter hot.

För tränaren Magnus Peherssons del så fick han ta emot både telefonhot, men även genom personer som uppsökte lagets träning där sa att ”fortsatt kräftgång för Djurgården kunde få konsekvenser för Pehrsson som person”.

Även statsminister Fredrik Reinfeldt, tillika fotbollsälskare och stor supporter till Djurgårdens IF reagerade kraft mot det här och kallade även till presskonferens där han sa att ”samhället måste ställa sig upp mot huliganer. Vi måste visa att vi inte accepterar hot och våld”.

Oavsett vilket lag sympatierna ligger hos, så tror jag att de flesta av oss tar stort avstånd för det här och beklagar det som har drabbat både Magnus Pehrsson och Tommy Jacobson. Det här är inte bara ett hårt slag mot de här två personerna som individer och mot Djurgården som förening, utan även mot hela Fotbollssverige. Konsekvenserna av det här kan mycket väl bli att klubbarna i framtiden inte är lika öppna för sina fans och kanske även kommer att ha fler stängda träningar. Oavsett vilka konsekvenser det blir så kommer det bli negativa effekter för oss fotbollsälskare, eftersom några inte vet hur man verkligen visar sin kärlek till sitt lag och stöttar dem.

Det här är en svart dag i den svenska fotbollshistorien och det är hög tid att visa hur vi vill att den framtida fotbollskulturen ska se ut.

Leave a Comment