Engelsman klar för DIF: Det var ett lätt val

Det har spekulerats om denna övergång i över en månad och nu – efter många om och men – så är James Keene officiellt klar för Djurgårdens IF.

James Keene kom till Sverige och GAIS 2006 från engelska Portsmouth. Där blev det en succéstart för den karaktärfyllde anfallaren. Han gjorde 10 mål för GAIS under hans första säsong och året efter så hade Elfsborg visat intresse och haffat upp anfallaren. Dock blev det inte samma succé i Boråslaget och Keene hade svårt att ta en plats i startelvan.

Nu hoppas såväl Djurgården och James Keene på en nystart. Till DIF.se säger engelsmannen att han ser framemot att spela för Stockholms Stolthet.

– Jag ser fram mot det. Det är en ny start för mig, en ny stad och ett nytt lag. Jag ville stanna i Skandinavien och när Djurgården dök upp som ett alternativ var det ett lätt val, berättade Keene för Djurgårdens officiella hemsida.

James Keene ansluter endast som lån under hela säsongen 2012. En köpoption finns även med i affären. Tidigare har DIF värvat Ricardo Santos i dagarna.


2 Comments

  1. leo

    håller själv lite på djurgården..vad tror du om värvningen?? bättre än santos iaf!

  2. Andreas Koskinen

    Jadå, kanske inte någon anfallare som kommer göra mer än 10 mål under säsongen. Men det är en sådan här spelare vi behöver. Sliter, irriterar motståndarna och gör alltid 100% för laget.

    En bra spelare och en typ som alla lag behöver.

Leave a Comment