England utslaget av en ung tysk fotbollsmaskin

Så står vi där igen. Motståndare som firar i mitten Steven Gerrard på huk bedrövad och visst har vi sett det förr.
England kommer återigen till ett VM i tron om att den här gången ska bli annorlunda.
Den här gången ska vi inte falla i en kvartfinal. I år går vi hela vägen.
Men som alltid står vi här igen. Tårar längs kinderna och det är sanerligen inga glädje tårar.

Den här gången kan man inte heller skylla på otur i straffdrama eller drömträffar som motståndarna får till en gång i ett mästerskap. Den här gången var det en ung tysk fotbollsmaskin som bara körde över dem engelska krigarna och rullade in boilarna. Özil, Muler och Klose lekte med de engelska förvaret som om dem vore små skolpojkar. Özil och Muler är bara lite över 20 år men spelade ut Terry, Cole, Upson och Johnson som om man inte gjort något annat i hela sitt liv.
Visst man hade en extrem otur när Frank Lampard blev i stort sett öppet rånad av domaren på ett 2-2 mål. Alla såg hur skottet gick i ribban damp ner någon meter bakom mål linjen och hur Manuel Neur sedan slog ut den alla utom domaren. Nu kan vi inte begära att domarna ser allt men situationen väcker återigen liv i den debatt som Sep Blatter försökt ta död på. Ska vi ha målkameror eller åtminstone fem domarsystem i VM? Nu vet vi att Blatter hatar videogranskning så mycket att FIFA-ordförandet tog ner alla storbildsskärmar efter att fjärde-domaren sett hur den egyptiske spelare räddade med handen på mål linjen och vi vet ju alla hur allvarligt det är med ett system som faktiskt ser till att domsluten blir rätt.
Överlag tycker jag riktigt synd Lamps för han har kommit till flera lägen i turneringen men alltid marginalerna på fel sida.
Man måste lida med Chelsea mittfältaren som trotts alla bra lägen får åka hem mållös redan i Åttondelsfinalen.
Jag bad innan att få en ny klassiker och visst fick vi det en ny tysk klassiker. Jag måste erkänna att även om mina sympatier låg hos England så kan jag bara applådera den uppvisning som tyskarna stod för. Jag trodde när Michael Ballack meddelade att han inte skulle komma till start att den här inte skulle bli något VM att minnas för Tyskland. Visst var jag medveten om att Tyskland har en mängd spelare med kvaliteer men jag trodde faktiskt man skulle sakna Ballack mer än vad man gjort. Det Tyskland jag såg idag går knappt att stoppa. Gång på gång slog tyskarna perfekta passningar som man varje gång kunde ta emot i farten. Det här var en totalfotboll av sådan kvalitee att jag till och med är bered att säga att Johan Cruuyf skulle varit stolt över den.

Men faktum kvarstår VM är över för England. Fotbollens hemland som tänkt erövra Sydafrika får vända hem med svansen mellan benen. Steven Gerrard sjönk ihop vid slutsignalen kunde man återigen se klagan i hans ögon.
”Why cant we win lads? Why?”
England åker hem, Tyskland fortsätter framåt i full fart redo att köra över nästa lag.

Leave a Comment