Englandskollen

”Anything can happen, it’s not impossible”. Det sa Milans tränare Leonardo igår efter 2-3 förlusten hemma mot Manchester United i det första av två möten i åttondelsfinalen i Champions League. Och visst har milan fortfarande en chans att gå vidare, men man måste vinna med minst två mål och det känns väll inte som om att det kommer att hända. Men man vet aldrig. Hur var matchen då?

Jo för er som inte såg den så kan jag berätta att det var en ganska öppen match där lagen hade sina perioder. Milan öppnade bäst och fick även matchens första mål. Men det målet kom efter en misslyckad rensning i straffområdet av Patrice Evra. Bollen kommer i en perfekt båge för Ronaldinho som klipper till bollen och på sin väg mot mål så touchar den på en United försvarare och ställer Van der sar i målet. Sen var det bud på fler mål för milan, Klaas Jan Huntelaar hade ett skott tätt utanför stolpen. Matchen gick vidare och efter 36 minuter så fick Manchester sin kvittering. Ett inlägg från Fletcher hittade Paul Scholes stödjeben och rullade sakta men säkert in vid den bortre stolpen. Tur må tyckas men välförtjänt var det.

Oavgjort i halvlek och då gjorde Rooney en Ferguson, dvs en ”hårtork”. Rooney skällde ut enligt engelsk press Nani i halvlek för att han inte gjorde sitt jobb. Och det måste ha haft någon slags inverkan på laget, för i andra halvlek så var United mycket bättre. Även om det var Milan som fick andra halvleks första farliga chans. Andrea Pirlo lät sin högerfot tala när han skickade iväg en projektil till frispark men van der sar gjorde en bra räddning och tippade bollen till hörna. Sen hade lagen sina chanser innan matchens tredje mål kom, och Rooneys första. Inlägg av nyligen inbytte Valencia hittade Rooney vid bortre delen av straffområdet och han kunde elegant nicka bollen över Dida i mål. 8 minuter senare var det Fletchers tur att agera framspelare när han läckert chippade in bollen i straffområdet, Milan stod och sov. Rooney gjorde det inte, han sprang fint och nickade in hans andra mål för dagen. Sen fortsatte det böljande spelet fram tills matchklockan stod på minut 85 då Seedorf läckert kunde klacka in reduceringen som kan betyda fortsatt existenz i turneringen. Senare fick även Carrick sitt andra gula vilket betyder att han missar returen på Old Trafford.

Det spelades även en Premier League match igår, mellan Stoke och Manchester City. Den matchen såg länge ut att bli mållös då första halvlek inte innehöll några jättechanser. Mest skott utanför mål, men tidigt i andra halvlek så fick Stoke sin ena mittback Faye utvisad och då trodde väll många att City tillslut skulle kunna ta ledningen. Men de gjorde dem inte, det gjorde Stoke. Innermittfältaren Glenn Whelan gjorde matchens första mål när han sköt strax utanför straffområdet. Men detta skott borde Given ta och han får ta på sig detta mål. En målvaktstavla helt enkelt. Och i den 85 minuten kvitterade Barry efter att första ha nickat bollen i stolpen och sen, liggandes, skjutit in sin enga retur. Matchen slutade 1-1.

Everton vann sitt första möte i Europa Leagues sextondelsfinal hemma mot Sporting Lissabon med 2-1. Målskyttar var Pienaar, Distin och Miguel Veloso på straff. Everton fick även sin försvarare tillika målskytt Distin utvisad i samband med Sportings straff. Ett tungt avbräck för Everton som får det tufft i returen. Sporting var obesegrade hemma i gruppspelet( en vinst och två oavgjorda) så hemma är man starka. Och det var ett viktigt reduceringsmål som man fick in i slutet. Det målet kan rädda Sporting i denna turnering. Men om det gör det, ja det får vi vänta och se.

Och nu för er som är intresserad av Engelsk division tre fotboll (eller till er som förlorar pengar på dem, oj vad jag känner mig träffad). Leeds hade igår chansen att ta in på ledande Norwich. Leeds hade fyra poäng upp och två matcher mindre spelade, och kunde igår krypa riktigt nära Norwich. Och det var upplagt för tre poäng. Leeds tog emot mittenlaget Walsall och där var det bara tre poäng som skulle hem. Men Walsall ville annat och tog ledningen efter att endast en minut hade gått på andra halvlek. Dwayne Anthony Mattis gav bortalaget ledningen i den 46 minuten och Elland Road blev knäpptyst. Men ställningen blev snabbt återställd då Mcsheffery kvitterade i den 54 minuten och nytt hopp tändes åt hemmasuppotrarna som kunde se de tre poängen komma emot dem. Jag kunde även se mina 400 kronor för en kort stund åka in på mitt svenska spel konto. Men sedans när blev man en vinnare på spel? McDonald gav Walsall ledningen i den 84 minuten och då var det för lite tid kvar för Leeds att göra någonting åt det. Leeds förlorade, jag förlorade. Norwich och Walsall fick de gladaste suppotrarna igår.