Enkel seger för Inter

Inter firar sitt tredje mål - Foto: Claudio Villa

Det blev en säker seger för Inter på San Siro när man slog Lecce med hela 4-1.  Luis Muriel gjorde visserligen 0-1, men Inter vände sedan och gjorde fyra raka mål.

Onsdagens sena match mot Lecce hemma på San Siro var Inters sista match under 2011 och man ville självklart avsluta året på bästa sätt. Hemmalaget dominerade från första spark men trots det kunde Luis Muriel göra matchens första mål för Lecce efter 19 minuter när Obodo spelade bollen i djupled och Muriel sköt in 0-1 efter att ha hållit undan fyra försvarare.

Kvarten senare slog Maicon ett inlägg från högerkanten mot främre stolpen, där Pazzini sträckte fram foten och kvitterade till 1-1. Resultatet stod sig senare till pausvilan, men fyra minuter in i andra halvlek fick Alvarez bollen och gjorde en underbar genomskärare fram till Milito som bara hade att slå in bollen till höger om den utrusande Gabrieli.

73 minuter in i matchen kunde sedan Cambiasso avgöra matchen med sitt 3-1-mål, efter att Nagatomo lurat bort sin back, kommit ner till kortlinjen och passat snett-inåt-bakåt. Argentinaren sträckte fram foten och lyckades få in bollen via stolpen. Sju minuter senare föll Nagatomo i en närkamp, men ingen frispark blåstes och japanen reste istället på sig.

Därefter utmanade han sin back ute på vänsterkanten, kom förbi och spelade in bollen mot den bortre delen av straffområdet där Alvarez stod helt fri och slog in 4-1 med vänsterfoten, mellan benen på målvakten Gabrieli.

Resultatet innebär att Inter firar jul med en femteplats i tabellen på 26 poäng, två före Napoli och Roma samt fyra efter Lazio på fjärdeplatsen. Lecce får finna sig i att vara ligajumbo med endast nio poäng inspelade på 16 matcher.