Enkel seger för Man City

Manchester City inledde ikväll säsongen 2011/2012 med att besegra Swansea. 4-0 skrevs resultatet till och det speglar matchbilden oerhört mycket. Manchester City började matchen i ett rasande tempo och efter bara en minut kunde de skapa första chansen. City styrde spelet genom David ”Merlin” Silva och Swansea hade svårt att överhuvudtaget få tag i bollen. När de väl kunde spela bollen inom laget var De Jong och co snabbt framme och tog tillbaka den. Citys första farliga målchans var signerad Silva när han med ett stenhårt skott sköt mot det vänstra krysset. Nyförvärvet Michel Worm tillika Swanseas målvakt stod dock för en superräddning och kunde styra bort skottet. Silva fick ytterligare en chans när Johnson hittade en lucka och spelade snett bakåt till Silva som denna gången sköt i ribban. Det skulle bli ytterligare en ribbträff där Barry efter en hörna fick bollen utanför straffområdet och slog till direkt. Oturligt nog för City blev det inte mål denna gången heller.

I andra halvlek lossnade det rejält för City som hade haft spelet under hela första halvlek. I 57e minuten skär Johnson innåt och avlossar ett skott som Worm visserligen räddar men på returen styr en något förvånad Edin Dzeko in 1-0 till City. City fortsatte sin dominans och spelade ut Swansea. Efter 60 minuter lämnade Nigel De Jong på grund av en smäll och nyförvärvet Sergio Agüero fick göra debut inför sin nya hemmapublik. Och vilken debut det skulle bli. I den 68e började kalaset när han på bortre stolpen stöter in 2-0 efter Richards smarta passning. 3-0 kom kort därefter och återigen var Agüero inblandad när han efter en misslyckad lyftning spelar tillbaks bollen till Silva som enkelt sätter 3-0 till ett dominerande City. Agüero var dock inte nöjd med det utan han gjorde även 4-0 när han överlistade Worm med ett riktigt snyggt långskott. En riktigt bra genomförd match av Manchester City och en fantastisk debut för Sergio Agüero som troligtvis kommer bli en bra värvning för de ljusblå.

Extra plus till Michel Worm som var outstanding trots att han släppte in fyra mål. Edin Dzeko, David Silva och Sergio Agüero var vassast i hemmalaget.

"Etihad Stadium" Foto: Alfonso Jimenez