Enrico och Djurgården frälser…

Efter skalpen i Malmö, seger mot Rosenborg i UEFA- cupkvalet och 2-0 på Geffle igår, vågar man nästan tänka tanken att det äntligen har vänt för Djurgården. Enrico, som mest varit en blek kopia av sig själv under säsongen, har gjort två mål på två matcher.

 

”Daja” Sjölund ser starkare ut än någonsin och att flytta upp Mackan på mittfältet har funkat bättre än många säkert trodde. Inte för just Johannesson, men ”Paka” Haginge och Toni Kuivasto verkar fungera bra ihop som mittlås. Att de inte känner varandra lika bra som Johannesson och Kuivasto är förståeligt men det lär komma. Även om jag står fast vid att Siggi ska lämna plats för Magnus Pehrsson efter säsongen så ska han givetvis ha cred både för att vändningen kom (?) och för att han till och med vågar möblera om i lagets ”säkraste” del (ingen har spelat ”ihop” med någon annan så mycket de senaste säsongerna som Mackan-Toni). Särskilt när det fungerar. Kritik bör nu kanske istället riktas mot oss på läktaren. Vi som kallar oss fans. Okej att det har varit en knackig säsong, okej att det var skitväder igår, okej att det är en vecka kvar till lön, okej att vi spelade mot ett bonngäng från Norrland… men allvarligt, 6700 åskådare är INTE okej.

Jag vågar inte riktigt hoppas på att det går vägen på Lerkendal på torsdag (det räcker trots allt med 1-0 för RBK) eller mot Halmstad den 24. Men jag hoppas. Precis som alla andra blåränder. Kom igen nu Djurgår’n. Nu kör vi!

/Tim Nilsson

Leave a Comment