Ett ledsamt avsked

När män gråter, då är det illa. Men när domare Webb blåste av dagens match kom tårarna, helt okontrollerat. Och inte blev det bättre när jag såg 11a, helt knäckta Italienare, tårarna flög ner som ett sommarregn. Ja är och kommer förbli helt krossad. När Lippi sen efter matchen tog på sig allt ansvar så förstod man hur stor han är. 2006 ledde han vårt kära land till VM-guld. På straffar mot Frankrike. Till allas förvåning valde han att ta med den i stort sett okände mannen, Fabio Grosso. Denne Grosso skulle bli en stor och älskad man, på bara några dar. Denne Grosso avgjorde nämligen VM finalen 2006. Genom en straff i det högra hörnet. Det var som en saga. Hur denne mannen kan gå från division 9 till en VM final i fotboll är och kommer alltid vara ett mysterium. Lippi är en älskad man för mig. En varmhjärtad person. En person som jag älskar.

Jag hade förberett mig på att Italien skulle åka ur. Men inte trodde jag att ja just nu skulle sitta här och stor böla. Det gjorde jag inte när Sverige åkte ur EM 2008. Visst låter det lite knäppt. Att en kille från Sverige kan få sånna känslor för ett land som Italien. Ett land som alla hatar. Alla utom jag. Men visst jag erkänner. Det är lite smått sjukt att jag gråter för att Italien har åkt ut, samtidigt tro jag inte att jag hade gjort det samma om Sverige hade åkt ut. Visst älskar jag Sverige. Men Italien, ja, jag har blivit förälskad helt enkelt. Sånna här känslor är det svårt att väcka upp inom mig.

Tårarna fortsätter att rinna, som att dem aldrig kan ta slut. Jag räcker mig efter min fina, otroligt vackra Italien tröja. Jag kysser sakta vårat fina landslagsmärke. Som det är fyra stjärnor på. Det kunde varit fem den 11e juli.
Nu blev det inte så. Jag vänder på tröjan. Där står det. Precis i nacken. Gli Azzuri. Ännu en tår rinner sakta ner för kinden och jag kollar upp mot himlen för att tacka vår herre, för allt han har gett oss. Jag får trösta mig själv med de fina orden, de kommer fler chanser. Jag funderar på att sova i min otroligt vackra blåa tröja i natt. Som en heder åt våra grabbar. Cannavaro gjorde idag sin sista landskamp för Italien. Även så gjorde Lippi och Gattuso. Alla dessa kommer alltid vara hjältar för mig. Och jag kommer förmodligen att fortsätta gråta ett par timmar till. Ni kan tycka det är töntigt. Men för mig är det kärlek.
Och mitt hjärta kommer ALLTID vara azurblått.

Leave a Comment