Ett välspelat Derby

Matchen mellan Djurgården – AIK var underhållande. AIKI var totalt bortspelade i första halvlek och Oremo brilljerade. Men en sak la jag märke till extra mycket under första halvlek. Ja juste Jones Kusi-Asare som ofta spelar anfallare för nu på vänsterkanten. Och han var inblandad hela tiden i alla lägen och passningar dribblingar, och jag bara tänkte det här kommer bli en match som jag inte glömmer speciellt inte första halvleken.

Och jag fick rätt. Markus Jonsson som annars skötte sig bra i matchen dundrade en pass rakt på Walid Atta och Oremo bryter dribblar av målvakten och gör också 1-0 till Djurgårns fördel.

Efter ledningsmålet blev Djurgårn bättre och bättre, DIF radade nämligen upp chanser efter chanser och såklart Kusi-Asare inblandad i allt.
Mitt Gnaget-hjärta sved och sved. Black Army jag förstår inte hur dom kan sjunga så mycket trots att laget ligger under.
Dom sjöng ju hela matchen till och med i slutet när DIF ledde och klockan stod på 90 minuter.
Men så kommer Jagne klockan står på 90.30 och placerar in den bakom Tourray som annars gör en jättematch.

Gabriel Özkans sammarbete på högerkanten med Markus Jonsson var förvånansvärt. Och dom låg bakom alla inlägg och utmaningar. Fantastiskt kantspel.
Andra halvleken tog ju gnaget över helt och hållet. Kenny Pavey var bra som anfallare och skapade alltid oroligheter i DIF försvar.
Och låt mig säga att denna unga kille från Vasalund Peter Magnusson var fantastisk där back en riktig kugge..

Slutresultat: 1-1