Europa League – Premier Leagues enda möjlighet

Efter en riktigt bra tysk insats i onsdags åkte Manchester United, det sista kvarvarande engelska laget, ur Champions League då Bayern München lyckades gå vidare trots 3-0-underläge. Under torsdagskvällen sattes istället engelsk fotbolls hopp på Fulham och Liverpool i kvartsfinalerna i Europa League.

Liverpool var tvungna att vända ett 2-1-underläge mot Benfica för att gå vidare till semifinal. Som en liten tröst fick de chansen att göra det på Anfield. Efter 28 minuters spel kunde Dirk Kuyt göra det så viktiga första målet efter en hörna. Domaren dömde till en början bort målet, men ändrade sig efter att straffområdesdomaren inte sett Kuyt bryta mot någon regel. Ungefär 5 minuter senare var det dags igen. Steven Gerrard gjorde en lysande framspelning mot Lucas, som inte är känd för sitt målskytte. Brasilianaren gjorde inga misstag, utan kunde enkelt sätta 2-0 efter att ha dribblat bort Julió César i Benfica-målet.

I andra halvlek började Benfica pressa hårt, och tvingade Liverpool att backa hem. Det hjälpte inte. Efter 58 minuter kunde Liverpool kontra, Yossi Benayoun slog en perfekt passning till Kuyt, som slog in bollen till Fernando Torres. 3-0.

Benfica behövde nu 2 mål för avancemang, och bytte in Alan Kardec. Det gav genast resultat, och 1-3 kom till på en frispark av Oscar Cardozo (vem annars?).

I den 80e minuten blåste domaren för ett lite längre avbrott, då Julió César verkade skadad. Han fick ersättas av tredjemålvakten Moreira, som fick en mardrömsstart när Torres genast kom fri med honom. En perfekt liten chip, och 4-1.

Benfica gav efter det i stort sett upp matchen, och den spelades då bara ut. Liverpool gick därmed till semifinal, och Fernando Torres får där återse sina gamla lagkamrater i Atlético Madrid, som slog ut Valencia efter två oavgjorda matcher.

Fulham slog som de flesta kanske vet ut Juventus efter en otrolig skräll i och med 4-1-segern hemma i åttondelsfinalen. 2-1-vinsten hemma mot de tyska mästarna Wolfsburg skulle idag hållas, men det blev inte riktigt så. Det tog inte ens 30 sekunder, sedan hade Bobby Zamora gjort 1-0 för engelsmännen. Det blev matchens enda mål, och skrällaget Fulham ställs nu mot Hamburg i semifinalen.

Leave a Comment