Everton slog Tottenham efter makalös vändning

Tottenham bortaslog hemmastarka Everton efter ett lite turligt mål av Clint Dempsey.

Den första halvleken slutade mållöst, även om en Everton-ledning kanske vore det mest rättvisa. Hemmalaget hade nämligen, under vissa delar utav den första halvleken, en hårt ansatt press mot Tottenham, där man skapade ett flertal fina lägen. I ärligheternas namn så borde bortalaget, sett till matchbilden, vara mer än nöjda över det mållösa resultatet efter den första halvleken.
Den andra halvleken startades och det relativt loja Tottenham från den första halvleken hade istället bytts ut mot ett lag fyllt med energi. Även om man inte forcerade på framåt så byggde man sakta men säkert på anfall och skapade några halvchanser under den första kvarten. Därefter började Everton komma in i matchbilden, även om man var långt ifrån bortspelade under ledningen.

Matchens första mål stod Clint Dempsey för i den sjuttiofemte spelminuten. Tottenham-spelaren drev med bollen några meter innan han avlossade skotten, som touchade en försvarare i Everton, vilket gjorde en perfekt båge som ställde Tim Howard och 1-0 för bortalaget Tottenham var ett faktum.

Men mer mål skulle det även visa sig bli – och det i slutminuterna när Everton stod för en utav säsongens vändningar i Premier League. Efter ett flertal långbollar från Evertons sida så vann man ett mottlägg utanför Tottenhams straffområde. Bollen gick ut mot Leon Osman som lyfte in bollen – och där dök Pienaar upp och stångade in kvitteringen. Minuten efter kom även målet som bekräftade den makalösa drabbningen efter att Jelavic petat in bollen i mål omarkerad från nära håll.

I och med Evertons seger så lämnar man, för tillfället, mittenskiktet av tabellen, då man just nu huserar på en fjärdeplats i tabellen med tre poäng upp till trean Chelsea. För Tottenhams del så sjunker man ner till femteplatsen i förmån för Everton med tjugosex poäng intagna vardera.

Leave a Comment