Everton vann stort

En match som avgjordes på 37 minuter. Everton glänsde igårdagens match och det var ett lag där alla lagdelar var med och bidrog till seger. Evertons nyförvärv Diniyar Bilyaletdinov från Ryssland gjorde verkligen succe mot AEK Athen när dem besegrades med 4-0 hemma på Goodison Park.

Startelvan:
Hovard – Gosling, Yobo, Distin, Baines – Pienaar, Cahill, Rodwell, Fellaini, Bilyaletdinov – Jo
Daniel Gosling gick in och täckte upp på högerbacken, annars var laget ganska väntat. Mittbacken Yobo var ny lagkapten i Everton.

Efter 9 mintuter spelade lägger Bilyaletdinov en bra hörna som Yobo förvaltar till 1-0. Bara minuter senare gör han repris, ett nytt inlägg når till sist Distin som enkelt slår in 2-0 till Everton. Båda mittbackarna målskyttar innan halvlekensslut. Efter detta avtog intensiteten från Everton något, och AEK tilläts komma upp i banan mer och mer. Man hade ett par halvchanser innan Bilyaletdinov för tredje gången denna afton serverade fram en assist. Denna gång var det Pienaar som fick passningen och drog till med ett långskott, väl placerat i målvaktens vänstra hörn. Efter detta var matchen avgjord och tempot sjönk allt mer.

Plus poäng till Gosling som tog högerbacksplatsen på bästa möjliga sätt. Nyförvärvet Bilyaletdinov förtjänar också ett stort plus.
Evertons nästa hemma match är mot Blackburn på söndag.

/Mattias Sörensson

Leave a Comment