EXTRA: Fabio Capello avgår som förbundskapten för England

Fabio Capello avgår som engelsk förbundskapten. Det står klart efter att Fabio Capello idag haft ett timslångt möte med det engelska fotbollsförbundets ordförande David Bernstein och generalsekreterare Alex Horne.

Den 65-årige italienaren Fabio Capello tillträdde som förbundskapten 2008. Nu, fyra år senare, lämnar den erkänt tuffe managern sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Diskussionerna som fördes under dagens möte handlade, enligt det engelska fotbollsförbundets hemsida, nästan uteslutande om det faktum att John Terry fråntagits kaptensbindeln tills dess att misstankarna om rasism är uppklarade. Capello har öppet visat sin kritik mot att beslutet togs över hans huvud.

Nu kommer FA att hamna lite i tidsnöd, då man måste skaka fram ett namn tämligen omgående om inte landslagets förberedelser inför EM i sommar ska bli mer störda än vad som redan är fallet. Under morgondagen kommer FA att hålla en presskonferens.

Fabio Capello har tidigare hintat om att när han lämnar förbundskaptensjobbet så kommer han också att avsluta sin managerkarriär. Det återstår alltså att se om vi har sett det sista av Capello på de stora scenerna.

Leave a Comment