Få matcher p.g.a kyla

Kylan sätter stopp för de flesta matcher i Premier League och The Championship denna omgången. Endast två Premier League matcher spelas idag och det är emellan Arsenal – Everton och Birmingham – Manchester united.

Hur ser det då ut i dessa två matcher? Jo om vi börjar med Arsenal – Everton så kan vi konstatera att Evertons nyförvärv Landon Donovan gör debut. Den landslagsmeriterade amerikanaren kom till Everton den andra Januari och är på lån i två och en halv månad.

Annars så är det två skadedrabbade lag som möts, Arsenal med nyckelspelare som Fabregas, Bendtner, Rosicky, Van persie och Walcott. Ändå kan Wenger ställa upp ett mycket bra lag iform av Almunia i mål, en backlinje som består av Sagna, Gallas, Vermaelen och Traore. Mittfältet består av Denilson, Ramsey, Nasri och Diaby. Framåt Spelar Arshavin och Eduardo och Arsenal visar verkligen att de har en bred och stabil trupp. Ändå pratas det om att köpa in en ny anfallare under Januari fönstret för att kunna forsätta att producera framåt.

Everton då? Jo de har Tim Howard i mål som vanligt, en av få Everton spelare som klarar sig ifrån skador. Backlinjen består av Phil Neville,  Heitinga, Neill och Baines. På mittfältet spelar Cahill, Pienaar, Fellaini och Osman. Och på topp får alltså Saha och Donovan förtroende av David Moyes.

Inför Birmingham – Manchester United så är det många som undrar om Birmingham kommer att fortsätta sin fantastiska form på just nu 11 (!) matcher utan förlust varav 7 stycken är vinster, en fantastisk prestation av denna klubb som verkligen har hittat ett vinnande koncept. Men är det en klubb som ska stoppa detta så är United en av dem, United med en sisådär form med tunga förluster i både liga och cup. Senaste de båda lagen möttes så vann Manchester med 1-0, målskytt den gången var Wayne Rooney. Detta kan och kommer förmodligen att bli en målsnål match med två lag som kommer att göra allt för att få med sig 3 poäng. Det som är kul att se med svenska ögon är att det går fortsatt bra för Sebastian Larsson som får mycket speltid och ett stort förtroende av tränare Alex McLeish som förövrigt blev vald till December månads bästa tränare enligt Barclays.

Leave a Comment