Fiorentina besegrade Udinese – fem mål

Jovetic firar med lagkamrater - Foto: Mario Carlini

Det blev hela fem mål när Fiorentina besegrade topplaget Udinese med 3-2 under lördagskvällen. Fiorentina ligger just nu tia i tabellen, Udinese är kvar på tredje med fyra poäng upp till ligaledarna Juventus.

Udinese och Francesco Guidolin jagade tre viktiga poäng i toppstriden när man reste till Fiorentina och Stadio Artemo Franchi för match mot Delio Rossis mannar. Det var hemmalaget som avgick med segern efter hela  fem mål.

Både Mauricio Isla och Pablo Armero i bortalaget blev liggandes i gräset de första tolv minuterna men bägge kunde resa sig upp och fullfölja matchen. Skyttekungen Antonio Di Natale utnyttjade ett försvarsmisstag när han assisterad av Armero lobbade in ettan bakom Artur Boruc i hemmamålet.

39 minuter in tog bollen på en Udinese-spelares hand i straffområdet och Paolo Mazzoleni dömde straff för Fiorentina. Den förvaltade Stefan Jovetic på bästa sätt med ett lågt skott i mitten av målet sedan Samir Handanovic slängt sig åt höger.

1-1 stod sig till pausvilan, men elva minuter in i andra halvlek nådde ett vänsterinlägg från Manuel Pasqual in till högermittfältaren Mattia Cassini som nickade in 2-1 till hemmalaget. När sedan Medhi Al Mouttaqui fällde Jovetic i utkanten av straffområdet och han satte sitt andra straffmål kändes det avgjort.

3-1 kom efter 84 minuter, men efter en snabb kontring där Di Natale fick en långboll, höll i den och spelade snett bakåt till Gabriel Torje var det reducerat. Rumänens skott var hårt och utom räckhåll för Boruc, men Fiorentina kunde efter detta hålla undan och vinna med 3-2.