Fiorentina – Lazio

Klockan 15 idag skulle en intressant match spelas. Ett mycket intressant Fiorentina mot ett bra spelande Lazio. Det var bäddat för en mycket bra fotbollsmatch. Fiorentina kom till matchen med 2 viktiga spelare avstängda i form av Roncaglia och David Pizarro. Lazio hade Marchetti, Ederson, Stankevicius och även Sculli icke tillgängliga.

Fiorentina: (3-5-2) Viviano; Savic, Rodriguez, Tomovic; Cuadrado, Fernandez, Oliveira, Borja Valero, Pasqual; Ljajic, Jovetic

Lazio: (4-5-1)Bizzarri; Konko, Biava, Andre Dias, Lulic; Candreva, Gonzalez. Ledesma, Hernanes, Mauri; Klose

Matchen började i ett bra tempo där bägge lagen hade bollen och försökte anfalla. Men den första riktigt heta målchansen kom i den 21:a minuten. Pasquale drar iväg en riktigt bra frispark men Bizzarri lyckas göra en fantastisk räddning. Endast några minuter efter, får Fiorentina en straff. Konko river ner Pasquale och domaren blåser korrekt straff. Matias Fernandez stegar fram men misslyckas med att göra mål, han skjuter i ribban. Precis innan halvtid får Ljajic bollen, fintar förbi en spelare och sköt sedan in bollen förbi Bizzarri. Otroligt snyggt mål av den unge serben.

I början av andra halvlek får Lazio ett läge, men Candrevas nick var för svag för att störa målvakten Viviano. Lazio började ta över matchen och nästan efter Candrevas nick fick Klose ett bra läge att kvittera men sköt utanför. Nu till den stora snackisen under matchen, Mauri gjorde ett regelrätt mål men domaren blåste för offside. På repriserna ser man att Cuadrado upphäver offsiden, och Lazio borde ha fått sitt mål godkänt. Hernanes provar med ett skott men det blockas, sekvensen efter bör kanske Fiorentina ha en straff till, då Biava fäller Jovetic. Den nyss inbytte Luca Toni får 2 bra lägen direkt men lyckas inte göra mål på dem. Ledesma drar onödigt på sig sitt andra gula kort och Lazio får nu spela resten av matchen med 1 man mindre. Men det skulle ske en utvisning till för Lazio och det var Hernanes som fick syna det röda kortet. Precis i slutet av matchen lyckas Luca Toni göra ett väldigt fint mål.

Slutresultat 2-0

Målskyttar: Ljajic och Luca Toni

 

 

Leave a Comment