Fiorentina-Napoli 0-3

Viola hade inför fredagkvällens match mot Napoli vid seger chans att hänga på i kampen om en Europa-plats. Samtidigt kunde Napoli klättra om både Roma och Inter och visa att de på allvar var med och slogs om en plats till Champions League. Delio Rossi valde att formera elvan på följande sätt:

Boruc
Gamberini – Natali – Nastasic
Cassani – Behrami – Montolivo – Oliveira – Vargas
Amauri – Jovetic

Mazzari valde att kontra med denna 3-4-2-1-uppställning:

Rosati
Campagnaro – Cannavaro – Britos
Maggio – Dzemaili – Inler – Dossena
Hamsik – Cavani – Lavezzi

 

Det var en fartfylld match med många chanser åt båda hållen. Napoli skulle dock visa sig vara det mest effektiva laget av de båda genom att göra matchens alla tre mål. Ettan kom tidigt i matchen genom supertrion Hamsik, Lavezzi och Cavani och det skulle bli den sistnämnda som skulle komma att skrivas in i målprotokollet. Lavezzi hittade Hamsik som i sin tur hittade in till Cavani i straffområdet och uruguayanen gjorde inga misstag utan placerade snyggt in bollen bakom Boruc. Napoli fortsatte sedan att trycka på framåt och Maggio, Cannavaro och Britos hade alla chanser att sätta dit tvåan.  Även Fiorentina hade fina chanser att göra mål och laget hade bland annat en stolpträff samt en fin målchans signerad Jovetic. När domare Orsati blåste för halvlek var dock resultatet fortfarande 1-0.

I andra halvlek kom så mål nummer två signerat Edison Cavani. På offensiv planhalva bröstar han ner en höjdboll till Hamsik som i sin tur lägger tillbaka bollen direkt till Cavani som avslutar snyggt och distinkt vid Borucs vänstra stolpe. Men gårdagens snyggaste skulle trots allt Lavezzi stå för. I slutminuterna stod Fiorentina för en dålig hörna och gav på så sätt Napoli en kontringsmöjlighet. Lavezzi får tag i bollen på defensiv planhalva och sätter full fart mot Fiorentinas mål och med en släpande back som enda hinder så väljer Lavezzi att placera bollen i farten förbi både backen och målvakten innan han nått straffområdet. En mycket stark och vacker prestation av den lilla argentinaren.

Napoli tar en imponerande trepoängare på bortaplan och i och med Inters magplask hemma mot Bologna lyckas Napoli således gå om både Inter och Roma (Roma med en match mindre dock) upp till en femteplats. Fiorentina däremot simmar kvar lite i ingenmansland och befinner sig på tillfället på en elfteplats, med sex poäng upp till en Europa-plats.

Leave a Comment