Formlöst Villa skräller

Under måndagskvällen skulle Liverpool ta emot Aston Villa på Anfield. Allt talade för hemmalaget i förväg. Pool hade inte förlorat en enda hemmamatch på över en hel säsong, Villa har de senaste åren haft oerhört svårt för Big Four (2 vinster på 47 matcher), plus att Aston Villa var helt formlösa. Däremot hade de fokuserat på Liverpools svaghet, de fasta situationerna. Det tog 34 minuter innan Villas första frisparksläge kom. Lucas försökte nicka undan bollen, men den gick i eget mål. Det fortsatte lika illa för Liverpool. I den absolut sista sekunden av tilläggstiden fick Villa en hörna. Det resulterade i samma som alltid för Liverpool, alltså baklängesmål. 2-0 till bortalaget i halvtid, och publiken var i halvt chocktillstånd.

I andra halvlek fick vi från början se Liverpool gå full fart framåt, och när Fernando Torres satte reduceringen en bit in i halvleken trodde alla att vändningen skulle komma. Det blev tvärtom. Några minuter senare gör Gerrard en mycket klumpig glidtackling mot Reo-Coker, och straffen är solklar. Young gjorde en mycket bra straff, och Birmingham-laget lyckades få med sig 3-1 från Anfield. Efter tre omgångar har nu Liverpool lika många förluster som de hade på 38 omgångar förra säsongen. Det enda positiva i Liverpool-väg var som vanligt ytterbackarna Insúa och framför allt Johnson. Reina och Lucas spelade hyfsat båda två, och Torres och Gerrard var precis lika mycket ur form som de första matcherna på säsongen. För Aston Villa innebar det första vinsten för säsongen, och en mycket viktig sådan.

Även det andra laget från Liverpool, Everton, spelade illa igen. Ny förlust, mot skrällaget Burnley, som vann med 1-0, och vinner mot mycket bra motstånd för andra gången i år, och det innebär en jumboplats för Everton.

Arsenal krossade ännu ett lag (Portsmouth), med hela 4-1, och de är nu i serieledning. Ska man hitta något negativt så är Fábregas skada ett mycket stort avbräck.

Övriga matcher: Birmingham – Stoke 0-0, Hull – Bolton 1-0, Man City – Wolves 1-0, Sunderland – Blackburn 2-1, Wigan – Manchester United 0-5, West Ham – Tottenham 1-2.

Leave a Comment