Försenat inlägg om Inters 4-0 seger

Inter – Milan blev en match för historie böckerna ett spelande Inter gästade ett vilset Milan inför 78,467 åskådare på Giuseppe Meazza. Resultatet 0-4 beskriver hur matchen begav sig, det var Milans största derby förlust eller Inters största derby vinst sedan 1974. Matchens första 10 minuter bjöd på ett bra tempo med spel emot vardera måll. Båda lagen öppnade bra med en hel del chanser, närmast kom Inter tack vare ett geni drag av Mourinho att ta ut Sneijder i startelvan. Sneijder skapade sig ett läge och sköt ett typiskt signatur skott ifrån 30 meter tätt över Storaris mål. Sneijder gjorde en mycket god insats trots han blev klar för Inter bara dagen innan derbyt.
I Milan fick vi en se en kul come back av backstjärnan Alessandro Nesta som efter att ha varit ur spel under hela fjolaret p.g.a. skada. Flamini trängde sig förbi Maicon i 5:e minuten längs högerkanten och kom till avslut men Julio Cesar i Inter målet kunde enkelt avvärja skottet ifrån fransmannen. Minuterna senare fick Ronaldinho bollen i straffområdet men, i skottögonblicket försökte brassen att filma tills sig en straff men, domaren Nicola Rizzoli vinkade upp brassen då Stankovic knappt rört Milan stjärnan. Sedan flytten till Milan har Ronaldinho inte riktigt visat upp sitt rätta jag, ett nytt Ronaldo fall?
I matchens 29:e minut fick Curva Nord extas då Inters tre ny förvärv bjöd på ett vackert väggspel. Thiago Motta hittade Eto´o utanför straffområdet, Eto´o väggade över till Milito som till slut direkt spelade fram till en löpande Thiago Motta som enkelt kunde placera in bollen starx under krysset till vänster om Milan keepern Storari, 0-1.
7 minuter senare kom Eto’o med fin fart in i Milans straffområde, frispelad av en fin 35 meters passning utav Maicon men, precis då kameruanen ska till att skjuta får kaptenen till dagen Gattuso tag i anfallaren och river klumpigt ner Eto’o, Rizzoli blåser för solklar straff. Diego Milito emot Storari, 0-2 och Milito har stänkt upp bollen i nättaket. Ett tyst mörker växer hos Milan fansen samtidigt som busvisslingarna hägrade emot det egna laget.
I den 39 minuten gick Milan ifrån dåligt till värre då Gattuso som bara inom ett par minuter skulle bli ersatt utav Clearence Seedorf fick sitt andra gula kort. Mittfältaren ifrån Kalabrien kom sent in i tacklingen på Sneijder vid mittcirkeln och fick därefter möta duschen. En kall dusch inte bara för Gattuso.
I matchens 44:e minut fick Inter en hörna och ny förvärvet mittbacken Lucio höll sig framme vid Storaris högra stolpe men, Milan keepern visade upp varför han vaktar Milan målet då han med en jätteräddning räddade Milan ifrån ett 0-3 underläge men, det skulle att komma mera. Endast 2 minuter senare återigen ett fint väggspel utav Miacon och Miltio kunde Inters backstjärna Maicon göra sitt första mål för säsongen. 0-3 var ett faktum och Milan kunde nu ändast spela för att hålla siffrorna nere. Milan fansen visade sitt missnöje genom busvisslingar, glåpord och dessutom vad de tycket om Milans transfer sommar, Kaká?
Halvtid och Milan i krismöte i omklädningsrummet.
Andra halvlek startade precis som första halvleken avslutades, ett högt Inter tempo där Milan ändast försökte att täppa igen luckorna. Det spelande Inter laget visade upp en helt ny spelglädje och tempo. Under tidigare år har det känts lite stelt och väldigt styrt då Zlatan var i laget. Inte för att på något vis kritisera Zlatan men, bollen skulle till svensken så fort och så ofta som möjligt. Nu när Inter saknar en megastjärna känns det som om laget visar upp ett spel som ej blivit presenterat tidigare.
Sneijder kom återigen igenom och avfyrade ett 30 meterskott tätt utanför Milan målet, minuten senare kommer holländaren fram på nytt och tvingar Storari i Milan målet till ytterligare en kanon räddning. Samuel Eto´o sommarens värvning hos Inter trodde att han gjort sitt första derby mål men, blev avblåst för offside.
Inters kraftmotor serben Dejan Stankovic fick efter 22 minuter in i andra halvlek på ett kanon skott ifrån 25-30 meters håll och bollen hittade nätet för fjärde gången i matchen. Milan är nu det lag som Stankovic har gjort flest mål emot i karriären, det kan inte smaka bättre för en Inter spelare. Milan var nära att reducera via Pato i matchens 70:e minut då han frispelade en in bytt Huntelaar men, holländaren fick inte till skottet och Julio Cesar kunde enkelt rädda. Det var inte Milans afton det såg ut som allt laget försökte sig på endast resulterade i tama avslut eller bortslagna passningar. Vissa medier i Italien beskriver Milans spel som pasta kokat i osaltat vatten, ej brukbart.
Sneijder fick efter 73 minuter tacka för sig då han möttes av stående ovansioner ifrån Giusepep Meazza publiken. Den gamle räven Viera fick göra entré för att hjälpa till och täppa ihop eventuella luckor. Innan matchens slut fick Huntelaar återigen en chans längs Inters högerkant och avlossade ett hårt vänster skott ifrån dålig vinkel men, även denna gång stod Inter keepern rätt. I matchens slut minuter skapade Eto´o sig ett läge strax utanför Milans straffområde med ett skott som såg ut att hitta nätmaskorna men, bollen smet precis utanför Storaris högra stolpe.
Nicola Rizzoli domaren för kvällens match fick till slut sätta pipan mot munnen och blåsa av säsongens första derby. Milan – Inter 0-4, kvällen förblev blå-svart!
CALCIO: MILAN - INTER