All posts in Övrigt

Frågetecken kring New York City FC

New York City FC kommer bli nästa lag i MLS från och med 2015. Baseboll-laget New York Yankees och Manchester City har gått ihop för att göra det till verklighet.

Men är det verkligen en bra idé för någon?

Frågan kanske inte är rätt (mer…)

Fotbollsveckan – gästkrönika

Den senaste veckans fotboll i Sverige har präglats av den mycket populäre AIK-målvakten Ivan Turinas tragiska och förtidiga död, och åtskilliga svenska fotbollsmatcher den gångna veckan har inletts med en tyst minut. Den mest rörande (mer…)

Miiko Albornoz åtalas för sexbrott

Swedbank Stadion

Swedbank Stadion

Malmö FF:s stjärna Miiko Albornoz, som briljerat under det senaste fotbollsåret har erkänt att han har haft sex med en 14-årig flicka. Han åtalades idag, tisdag, (mer…)

Slutkandidaterna till guldbollen är klara

Idag presenterade FIFA vilka tre spelare som är nominerade till att vinna guldbollen 2012. Messi, Ronaldo och Iniesta är det som kommer göra upp om den.

Svensken Zlatan Ibrahimovic trodde många skulle komma med, men tyvärr (ur svenska (mer…)

Sverige kryssade mot Tyskland

Sverige gick in som underdogs i matchen mot Tyskland och redan efter åtta minuter kunde hemmalaget ta ledningen genom Miroslav Klose. Bara sju minuter senare kan samma spelare sätta även 2-0 bakom Andreas Isaksson. Strax efter får (mer…)

Från allsvenskt topplag till division ett på 10 år, del 3

Inför säsongen 2008 värvade Örgryte flera intressanta namn. Anders Prytz återvände från Norge, den före detta IFK:aren Dennis Jonsson plockades in, samt mittfältarna Björn Anklev och Pavel Zavadil. Senare under säsongen skulle dock (mer…)

Van Gaal ny förbundskapten i Holland

Bert van Marwijk avgick efter Hollands fiasko i EM.

Holland fick inte med sig en enda poäng ur gruppspelet. Marwijk fick under turneringen mycket kritik för att ha tagit ut laget fel. Han har också fått kritik för hur han har lett (mer…)

Tankar om EM 2012

Som vanligt inför ett mästerskap när Sverige är med så skruvas förväntningar upp mer och mer. Det enda som var det ett orosmoln var Elmanders skada, annars så var allt så bra som det bara kunde vara. Media och många ”experter” fick (mer…)

Biografi: Kjell Olofsson

Kjell Olofsson tillhör dom mer okända Fotbollsproffsen vi haft i Sverige. Kjell föddes i Göteborg den 23 Juli 1965. Han gjorde debut som Senior i Knippla IK där han spelade mellan åren 1984-1987, för att senare värvas till Västra Frölunda (mer…)

Uppdatering från Kiev

Ifrån ett tält på Camp Sweden tänkte jag, Mattias Sörensson, nu dra ner några rader om resan hittills.

I fredags vid klockan 10.00 avgick bussen mot Kiev. 19.00 i lördags var vi framme på campingen. En lång resa som innehöll många (mer…)

Load More