Fotbollsgodis med Del Piero, Totti och Inzaghi

Serie A har alltid haft målkungar. Idag finns spelare som Milito, Pato, Vucinic, Cassano, Balotelli och många fler. Spelare som vi om några år kommer sitta och titta tillbaka på och tänka vilken fantastisk karriär. Jag har nu suttit en stund och valt ut 3 lirare ur Italienska Serie A som jag förälskat mig lite extra i. Vi börjar med den lille, kvicke, Del Piero.

Del Piero är en spelare som ständigt är ett hot för försvararna i motståndarlaget. Han har en ruskig teknik och en snabbhet som är fruktad av många. Om man inte håller fokus på Del Piero så kan matchen vara förlorad. Del Piero spelar fortfarande fotboll som de andra 2 utvalda. Men kommer snarast lägga skorna på hyllan.

Francesco Totti, kungen av Rom. Denna fantastiska fotbollskung har nog aldrig gjort ett fult fotbollsmål. Totti har ett bländade skott och skjuter gärna långt utanför straffområdet. Hans hjärta tillhör Roma och det kommer det även att göra när han avslutar sin mästerliga karriär.

Filippo Inzaghi eller Super-Pippo som han också kallas tillhör den anfallstypen som inte har den där bländande tekniken eller snabbheten. Men han har ett bländade sinne för mål och han gillar verkligen att fira sina mål. Varje mål för Pippo är som hans första i hans karriär, alltid lika härligt att se. En spelare som Pippo kommer man att sakna.

Leave a Comment