Fotbollsoraklet: Liverpool vinner…

Inför Premier League

 

För mig är Premier League en mer öppen historia än dem senaste upplagorna. Många tror att ”The big 4” kommer att fortsätta regera, men inte jag. Detta är säsongen som Tottenham Hotspurs slår in sig bland topp fyra. Trots att Juande Ramos tappat sina annars två ordinarie anfallare, Keane (Liverpool) och Berbatov (Man Utd) tror jag på spanjorens lag. Diego Milito, från nedflyttade Zaragoza, tror jag blir mannen som kommer att täcka tomrummet efter dessa herrar. Annars med värvningar av spelare som Modric, dos Santos, Bentley och Gomes har Tottenham förstärkt upp sig mycket bra under sommaren. Och än har de inte handlat klart.

 

Inledningen av årets Premier League kommer att bli viktigare än någonsin. Det lag som tappar allt för många poäng i upptakten av säsongen kommer att få det svårt i kampen om seriesegern. Man Utd har flera tunga pjäser på sin skadelista, samtidigt som förlusten av taktikern Carlos Quieroz kan visa sig vara mer betydelse full än väntat. Arsenal har som varje sommar tappat flera viktiga spelare, denna gång i Hleb och Flamini. Och Chelsea, med Scolari på bänken, vet man inte riktigt vet var dem står.

 

Frågan är om inte detta är Liverpools år, jag tror nämligen det. De har en målvakt av yppersta välsklass. En solid backlinje, ett centralt fält av mycket hög klass samt en anfallare som kommer att fortsätta utvecklas och producera mål. Benitez lag blir bara bättre och bättre för varje säsong, kanske är det äntligen dags för dem att lyckas i ligaspelet.

 

Everton, Portsmouth, Aston Villa är tre lag som jag tror kommer att plocka en och annan poäng av topplagen. Denna trio kommer att vara med och hota där uppe, även om det inte räcker ända fram.

 

Newcastle kommer tyvärr precis som varje säsong bli en besvikelse, det skulle heller inte förvåna mig om Keegan får gå innan jul. Skatorna är annars ett lag som jag unnar lite framgång så jag hoppas att jag har fel i min analys. Hjärtat säger att dem hamnar någonstans i mitten av tabellen.

 

Nykomlingarna Stoke, Hull och West Brom kommer att få det mycket svårt att hålla sig kvar. Jag ska sticka ut hakan lite och tror att Hull, trots begränsad budget håller sig kvar i Premier League. Middlesbrough kommer att göra de andra två lagen sällskap ned till The Coca-Cola Championship, en liten chansning från min sida.

 

Här nedan följer mitt tips om hur Premier League kommer att sluta. Svaret får vi om ca 9 månader.

 

 

Mitt tips:

 

 1. Liverpool
 2. Chelsea
 3. Man Utd
 4. Tottenham
 5. Arsenal
 6. Portsmouth
 7. Everton
 8. Aston Villa
 9. Blackburn
 10. Newcastle
 11. Man C
 12. Bolton
 13. West Ham
 14. Sunderland
 15. Wigan
 16. Fulham
 17. Hull
 18. Middlesbrough
 19. Stoke
 20. West Brom

/Fotbollsoraklet

2 Comments

 1. Patrik J

  Måste tyvärr säga att du har fel där

  Arsenal utanför topp 4 dröm vidare

  arsenal blir top 3 i år 🙂 och hull kommer komma längre ner troligen. tror också att stoke plockar möjligen plats 17-18 för dom är kända för att värva mycket spelar eunder säsongen genom lån.

 2. DuttyP

  Fotbollsoraklet har sällan Fel. Inte utan anledning han kallas oraklet…
  Vi VET..ni tippar…:=)

Leave a Comment