Fotbollsoraklet, Ruud är Guud

Giftig Ruud får Fotbollsoraklet att hoppas på Guld.

 

Igår kväll med start kl 22.00 spelades första matchen av två i spanska Supercupen mellan Valencia och Real Madrid. Detta var bara en försmak till det som komma skall. Båda lagen bjöd på en härlig underhållning där vi fick se hela fem mål. Matchen slutade 3-2 i Valencias favör sedan Mata, Villa och Vicente nätat för hemmalaget. Holländaren Ruud van Nistelrooy målade två gånger om för Real Madrid.

Jag fick en liten Chelseakänsla av Real Madrid igår, i positivbemärkelse. Trots att deras motståndare styrde och ställde så lyckades dem göra två mål och hade med lite tur fått med sig ett oavgjort resultat till returen. Los blancos har inför returen skaffat sig ett bra läge att vända på detta. Då lär vi lär få se spelare som Pepe, Cannavaro och Sergio Ramos i startelvan.

 

Jag hoppas returmatchen på Santiago Bernabeu blir lika bra som den vi fick skåda igår. Trots att jag inte har några direkta sympatier hos någon av lagen, tror jag ändå att Real Madrid lyckas vända på detta resultat. Ruud såg riktigt giftig ut igår och han kommer även att göra ett eller två mål i returmatchen.

 

Med Valencia i gammalt gott slag, med duon Baraja & Albelda tillbaka på mittfältet, kommer dem definitivt vara med i toppen av tabellen i slutet av säsongen. Nu har säsongen inte dragit igång än, men av det jag såg igår var tillräckligt för att övertyga mig. Det var nästan smärtfullt att se fjolårets Valencia. Jag tror att en av anledningarna till att de presterade så dåligt var att dem ville ”spela” bort sin dåvarande tränare, Ronald Koeman. Vilket dem i slutändan också lyckades med.

 

/Fotbollsoraklet

Leave a Comment