Framtidens Fotboll – Stanley Park!

When you walk through a storm,
Hold your head up high,
And don’t be afraid of the dark.
At the end of a storm,
There’s a golden sky,
And the sweet silver song of a lark.
Walk on through the wind, Walk on through the rain,
Though your dreams be tossed and blown..

Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you’ll never walk alone…….
You’ll never walk alone.

Sedan början av 60-talet har Gerry and the Pacemakers Liverpool ”hymn” skanderat från centrala Liverpool. Anfield Road ses idag som en av de hetaste och anrikaste arenorna i euoropa. Med 18 ligatitlar, sju FA-cup titlar och fem Champions League i bagaget har ”The Kop” blivit ett Mecka för engelsk fotboll. Anfield Road tar med glädje emot cirka 45000 åskådare som vid varje match förväntar sig en seger. Med målskyttar som Ian Rush och Roger Hunt har The Reds varit ett svårslaget lag ända sedan klubben grundades 1892.
Redan i februari 2003 beslutades att bygga en ny arena vid floden Merseyside i centrala Liverpool. Då var planerna att runt 60000 skulle fylla arenan. Men för att kunna konkurrera om att bli den största arenan i Storbritannien valde man att utöka antalet till 71000 åskådare. Då utmanar man med Old Trafford och Wembley Stadium i London. För ritningarna står arkitektfirman står det brittiska HKS som kunnat ta fram en nytänkande design och supportervänlig arena.

Säger man Liverpool tänker man genast på atmosfär, känsla, engagemang, tillit och passion. Nästan som ett överfullt glas med vatten, en äng full med blommor. Något som är viktigt för nya Anfield och klubben är att denna feeling finns kvar. Liverpool poängterar noga att arenan kommer bibehålla den atmosfär som omhuldar Anfield Road. Den verkställande direktören Christian Parslow måste dock få tag på investerare till ett arenabygge och utan sponsorer kan man lika gärna stå utan ny arena. I dagsläget är alltså mycket kring den nya arenan som står på spel, inget fastställt datum på en byggstart, namnet på arenan är inte bestämt till 100%. Men hur det än blir så kommer Liverpool för alltid förbli en mytomspunnen klubb med höga förväntningar dit svenskar och andra européer kommer vallfärda för att se toppfotboll.

1 Comment

  1. Anonym

    Detta är det mest intressanta ni har att erbjuda. Min favorit dag är onsdag, hahaha.

Leave a Comment