Framtidens fotbollsskor

Framtidens fotbollsskor!

Fotbollsskor har blivit mer och mer det yttersta verktyget för att dagens fotbollsstjärnor ska kunna utöva sin magi med 100 procent kontroll. Skon börjar mer och mer representera fotbollsspelaren som bär dem. Ett par Adidas Predator X kanske speglar bilden utav en hårt jobbande mittfältare med ett starkt skott och vilja. Ett par Puma V1.10 symboliserar kanske den vindsnabbe och dribblingsskickliga anfallaren. Det där paret Nike CTR 360 bärs antagligen utav den stolte spelfördelaren som slår bollen med finess och precision.  Idag på vår lite speciella onsdag här på fotbollsoraklet kommer jag nu att skriva lite om de senaste lanserade fotbollsskorna som räknas till den nya generationen.

Adidas Predator X

Adidas bygger vidare på sin sko Adidas Predator X, som är den mest sålda fotbollsskon i hela världen. Detta säger ganska mycket om dens popularitet och funktion. Adidas Predator X är den tionde i serien av Predator skor varav den första upplagan lanserades år 1994. Adidas har storstjärnan och Liverpool ikonen Steven Gerrard som affischnamn för sin sko. Adidas är också snabba med att påpeka den franska landslagslegenden Zinedine Zidane varit med och utvecklat skon. Skon har tagits fram med den nya te

knologin kallad PowerSpine. PowerSpine ger skons bärare ett mjukare löpsteg samt samt att den nya teknologin ger maximal utdelning vid skottögonblicket.

Under VM i sommar så kommer vi se stjärnor såsom Steven Gerrard, Xavi, Michael Ballack och David Beckham bära skon.

Spelare som använder Adidas Predator X

David Beckham, LA Galaxy/ AC Milan

Steven Gerrard, Liverpool

Xavi, Barcelona

Michael Ballack, Chelsea

Robin van Persie, Arsenal

Diego, Juventus

Johan Elmander, Bolton

Puma V1.10

Den tyska fotbollsleverantören Puma har i årets upplaga utav fotbollsskor kommit med en uppdatering på sin förgående modell Puma V1.08. Själva tanken med skon är att spelaren ska behålla sin snabbhet och förstärka sin bollkontroll och teknik.  Skon är fjäderlätt vilket lockar många utav dagens anfallare. Stora fotbollsspelare såsom Nicolas Anelka och Samuel Eto’o har båda burit skon. Samuel Eto’o är Pumas största affischnamn för Pumas populära produkt. Puma har officiellt gått ut och sagt att skon har inspirerats utav styrkan och snabbheten som afrikanska spelare besitter. Något som inte är så konstigt när deras största namn som bär produkten, Samuel Eto’o är från Kamerun.

Spelare som använder Puma V1.10

Nicolas Anelka, Chelsea

Rasmus Elm, AZ Alkmaar

Victor Elm, SC Heerenveen

Samuel Eto’o, Inter

David Bentley, Tottenham

Nike CTR 360

Nikes designteam har tillsammans med Arsenals superstjärna och mittfältsmotor Cesc Fàbregas tagit fram Nikes nya fotbollssko CTR 360. Fotbollsskon har slagit ihop gammalt med nytt. Den hederliga designen och dagens teknologi har gjort så att fotbollsskon ska passa till de flestas fötter. Det som Nike fokuserat väldigt mycket på under årets upplaga utav skon är enkelheten. Huvudidén med skon är att göra det lättare att hantera bollen och på så sätt ge spelaren mer känsla. Spelaren kan i en enkel rörelse ta emot bollen och föra den vidare utan att med flera touch på bollen behöva komplicera till det. Därför är valet utav skon självklart för många spelfördelare runt om i världen.  Ytterligare en sak som är nytt om man jämför med förra årets upplaga utav skon är det syntetiska materialet vid namn Kanga-lite. Om man får tro på Nike så ger det syntetiska materialet en perfekt passform och en känsla utav att det är äkta läder.

Spelare som använder CTR 360

Sebastian Larsson, Birmingham

Royston Drenthe, Real Madrid

Andrés Iniesta, Barcelona

Cesc Fàbregas, Arsenal

Ber om ursäkt för att det inte finns några bilder med i inlägget. Lite strul.

Karl-Henrik

1 Comment

  1. johan

    Bra inlägg! Intressant, fortsätt med intressant läsning!

Leave a Comment