Gary Speed har avlidit

Speed har avlidit - 42 år gammal

Brittisk fotboll är i chock efter det att den förre walesiske mittfältaren och förbundskaptenen Gary Speed, som också gjorde 85 landskamper för Wales, hängt sig i sitt egna hem. En talesman från Cheshire Police bekräftade nyheten.

– Klockan 7:08 den 27 november 2011 informerades Cheshire Police om en plötslig död på en adress i Huntington, Chester. Poliser åkte till platsen där en 42-årig man hittades död. De närmaste släktingarna har blivit informerade och bekräftade mannen som Gary Speed, säger personen till The Telegraph.

Efter att ha hört nyheterna, twittrade Manchester Uniteds anfallare Michael Owen, som bodde nära Speed, följande: ”Kan bara inte förstå nyheterna om Gary Speed. Vi vinkade till varandra för ett par dagar sedan när vi släppte av våra barn i skolan. Jag är förlamad.”

Gary spelade under sin professionella spelarkarriär för Leeds, Everton, Newcastle, Bolton och Sheffield United. 2010 tränade han Sheffield under fyra månader, innan han gick till Wales och blev förbundskapten. Totalt gjorde han 85 landskamper, vilket är flest av alla utespelare i Wales. Mittfältaren gjorde sammanlagt 840 klubbmatcher under karriären.

Gary Speed blev 42 år gammal.

Leave a Comment