Gästkrönika- Fotbollsvåld.

Fotbollsvåld.

Jag tänkte skriva lite om ett ämne som återigen blivit aktuellt..om inte annat så brukar det alltid bli aktuellt efter ett Stockholmsderby..uppenbarligen..
Många är vi vanliga fans, fotbollexperter, betraktare ,anti-fotbollsvänner, förstå-sig-påare, samhällskritiker m.m som ska försöka analyser och förstå. Komma med förslag och mot-fröslag. Lösningar. Fakta. Mediciner och teorier..och.. ja vi kan hålla på länge..

Fotbollsvåld – vilket ska vi börja med?
Det som sker på planen eller det som sker utanför planen?
Jag tänker inte gå alldeles för mycket till botten med detta.. förutom att jag tycker det är att vara lite inne på fel spår att bötfälla och ge poänavdrag till klubbarna,vars supporter ställer till det!
Men jag vet faktiskt inte riktigt hur man ska lösa det..? OCh vem ska stå för kostnaderna.?
För det kostar ju varje gång det varit ett bråkigt Derby!
Och det kostar ju för klubbarna i dryga böter?
Och antagligen för publiken i kanske höjda biljettpriser..
Kostar definitvt för samhället och då pratar vi inte bara massa papperslappar i långa loppet..

Kanske ska man ha en All-Star-Match mellan dom olika supporterklubbarna,där inga regler är tillåtna.. så kanske dom värsta rötäggen försvinner en kort eller längre stund pga av skador,
dödsfall, misshandelsdomar osv.. – njaaa…kanske inte var någon bra ide.. men skulle säkert fungera på YouTube!
Eller ska är det tvunget att bygga stora burar runt arenorna så att det verkligen är omöjligt att ta sig in på plan och kasta saker m.m.
Nej-jag vet inte.. detta är som sagt var inte riktigt mitt ämne..men tyvärr var jag tvungen ta upp det ,sen det senaste derbyt på Nationalarenan Råsunda..

Så jag säger så här istället..
Om jag hade ett företag med,säger vi 150miljarder kr i förmögenhet och jag dessutom var intresserad av fotboll och kom ifrån/bodde i ett varmt ökenland…
-INTE FAN SKULLE JAG KÖPA MANCHESTER CITY!
Visst jag gillar klubben..att dom hade Svennis som tränare och att dom satsar hårt och kom som en rolig uppstickare i den lite väl överskattade Engelska ligan..
Men vem fan vill köpa ett lag i Regn-landet Nr 1 och dessutom i en stad som Manchester..
Men jag antar han kan se matcherna på nån storbilds-Tv i någon av lyxyatcherna nere i ökensolen..
Jag skulle nog bilda ett helt nytt fotbollslag, döpa det till typ ” Praia Fc” , ha hemmaplan på nån konstgjord Ö nere i Dubai och bjuda ner motståndarlagen och deras fans på Hemma-matcherna
Njuta av att ta hem Champions League 3år i rad och sen lägga ner skiten bara för att bevisa att jag kunde göra det och har pengar att göra det!
För i fotbollens Värld och vardag .:
Är det som e blodigt allvar för den ene – det är en lekstuga för den andre..
och på nåt konstigt sätt så är alltid en av de gemensamma nämnarna pengar, pengar, pengar.. roten till allt ont kanske??!!

BELEZA
/ SIDNEY Tre – NORLING

STREET & LIFE-PHOTOGRAPHER

Leave a Comment