Ge oss en ny klassiker

Nedräkningen har börjat.
Det är nu åtta timmar kvar tills det återigen är dags för det som kan vara landslagsfotbollens hetaste möte.
På ena sidan Tyskland på den andra England på spel står en plats i kvartfinalen i VM. Det här kan få vilken antifotbolls person som helst att bli intresserad av matchen.
Det går nog inte att låta bli att älska dem här matcherna. Vi vet att vi kan vänta oss två lag som båda kommer vilja föra matchen och som båda hellre dör än lämnar planen som förlorare. 

Tittar man på den engelska fotbollens historia inser man snabbt att det knappt går att prata om det utan att även beröra tysk fotboll. Vi kommer få se en match mellan två ärkerivaler. Tittar man på statistik så är det här en nyckel match för åtminstone tre gånger har vinnaren i den här matchen sedan vunnit hela turneringen.
Kanske är det just av den anledningen som den här matchen har blivit så klassisk. För man mött varandra vid så avgörande tillfällen. VM finalen på Wembley 68, VM semifinalen 90 som tyskarna vann på straffar, EM finalen i England 96 som tyskarna vann återigen på straffar. Frågan vi ställer oss är blir det här en ny klassiker?
Mycket talar för det enligt mig, helt enkelt för att ett respass så här tidigt i turneringen skulle innebära en nationell fotbollskatastrof vem som än förlorar. Där för tror jag att vi kommer få se två lag som hellre tar gift än förlorar den här matchen. jag tror att vi kommer få se en Steven Gerrard som jobbar frenetiskt genom hela matchen och som kommer lägga tyskar på hög. Jag förväntar mig en Bastian Schweinsteiger som skjuter hål i det engelska försvaret.
Det här kommer att bli en match att minnas och jag förbereder mig för en lång och dramatisk match. Skulle det här gå till en förlängning tror jag även vi kommer få se ett England som gör allt för att det här inte ska bli en ny straffläggning. För som alla v et är det inte så engelsmännen vill möta tyskarna. Det viktigaste för England nu måste vara att få igång en Wayne Rooneys målskytte som tyvärr för England fortfarande står på noll. England behöver en Rooney i United-form nu ikväll annars kan man få respass hem ikväll.
Frågan är kan England slå hål på Gary Linerkers gamla klassiska påstående.
”Fotboll är ett spel som spelas av 22 personer som sparkar på en boll och när matchen är slut så har tyskarna vunnit.” 

Så kom igen England och även Tyskland ge oss en ny klassiker.

Leave a Comment