Genomgång av Premier League, Del 17-Wolverhampton

 

Wolverhampton Wanderers FC även kallade “Wolves” grundades 1877. Molineux Ground heter deras hemmaarena och där har Wolves spelat sedan 1889. Wolverhampton är inget känt Premier League lag men under 1950-talet så hade dem en storhetstid då man vann ligan 3 gånger. Under 1980-talet så upplevde klubben sin värsta tid då man åkte ner till division fyra och höll på att gå i konkurs. Men klubben reste sig och lyckades gå upp till division ett där de spelade många säsonger innan 2003 då klubben tog steget upp i Premier League. Dock blev det bara en säsong i Premier League då de åkte ner till The Championship. Säsongen 2008-09 gick klubben upp i Premier League igen och har stannat där sedan dess. Den kommande säsongen blir den tredje säsongen i rad.

Säsongen 2010-11 blev en hård säsong då klubben nästan låg under strecket under hela säsongen och många trodde att det skulle bli The Championship för Wolves. Men under en dramatisk sista omgång av Premier league så lyckades klubben att hamna precis över strecket och säkra en plats till nästa säsong. Respasset gick istället till West Ham Utd, Blackpool och Birmingham som i slutet av säsongen hade en riktigt dålig form då de bara fick ihop en poäng på de sista sex matcherna. Wolverhampton hade en mycket bättre form mot slutet och lyckades få ihop åtta poäng på de sista sex matcherna och detta räckte för åter en till säsong i världens bästa liga. Det finns inte så mycket mer att säga om säsongen mer än att laget lyckades spela till sig poängen som behövdes för att klara sig kvar. Det såg ut under en lång tid att Wolves inte skulle ha en chans att klara sig kvar men varken klubben, laget eller deras tränare Mick McCarthy gav upp och resultatet av det ser vi idag.

Wolves har inte varit aktiva under transfer fönstret så här långt men har dock lyckats värva tre spelare samtidigt som klubben har förlorat tre. Jamie O’Hara som tidigare bara har varit utlånad till Wolves från Tottenham har skrivit kontrakt med klubben. Wolverhampton har också lycktas skriva kontrakt med Roger Johnson som kommer från nedflyttade Birmingham och Dorus De Vries som förhoppningsvis ska täcka upp efter att Marcus Hahnemann lämnat klubben. David Jones och Steven Mouyokolo är de resterande två spelarna som har lämnat fast Steven Mouyokolo har dock bara blivit utlånad till Sochaux.

Wolves har haft sex matcher innan säsongstarten och fem av dessa har varit på bortaplan. Crewe Alexandra, Walsall, Notts County, Celtic, Ipswich Town och Real Zaragoza har stått för motståndet och Wolves har vunnit två av dessa matcher och det var mot Crewe Alexandra och Real Zaragoza så försäsongen har inte varit lyckad om man ser till dessa resultat men försäsong är som alla vet en möjlighet att prova nya spelare och nya spelsystem. Den största förlusten var mot Celtic när laget förlora med 2-0 så det har varit jämna matcher.

Wolves kommer att behöva jobba lika hårt denna säsong som förra för att kunna hålla sig kvar i högsta divisionen. Om varje spelare i laget presterar på deras bästa så kan klubben hamna runt mitten av tabellen för så pass bra spelare finns det i laget. Men av det jag såg förra säsongen så tror jag att klubben får kämpa i botten och hoppas på en fortsättning i Premier League vilket jag tycker dem förtjänar.

Glöm inte att läsa imorgon då vi kommer att inleda genomgångar av de nya lagen i Premier League och vi börjar med Norwich City som förra säsongen slutade på en andra plats i The Championship.

Leave a Comment