Getafe-Real Madrid

I ett halvtomt stadion tog Getafe emot Real Madrid. Matchen var ganska tråkig och händelselös, om man bortser från vissa små incidenter. Real Madrid dominerade bollinnehavet men de gjorde inte mycket av det. Getafe var slarviga och tappade bollen så fort de fått den.

Getafe som inledde matchen i en rasande fart. Redan i den andra minuten fick de iväg ett skott på mål, men den gick utanför. Och i den nionde minuten fick Mikú också en chans. Men Real Madrid tog sig in i matchen igen. Efter ett par halvchanser gjorde Sergio Ramos 0-1 på en hörna från Özil i den 17:e minuten. Efter det tog Real Madrid över. I en fin sekvens gav Christiano Ronaldo en fin passning till Benzema som i sin tur försökte hitta Özil som stod framför mål. Men målvakten Moyá hann ta bollen innan den nådde Özil. Tre minuter innan dess hade Kaká en fantastisk chans att göra mål på, men han missade när Coentrãos inlägg tagit på Miguel Torres och studsat ut till den brasilianske spelaren. Under de sista tio minuterna fick Getafe ett par riktigt heta chanser; I den 37:e minuten hade Mikú en chans men Casillas fick ett par fingrar på den och slog ut den till hörna. Två minuter senare hade Casquero också ett fint skott på mål. Men halvleken slutade med en chans för Real Madrid genom Kaká och Christiano Ronaldo.

Real Madrid startade andra halvlek som man avslutade den första. De pressade Getafe mer och mer. Vi såg ett par anfall från Getafe i början av halvleken men allt som tiden gick spelades matchen mot ett mål. I den 62 minuten Real Madrid inte långt från att göra det andra målet; Özil passade Benzema, som ville lyfta bollen över den liggande Moyá men bollen hamnade i famnen på målvakten. I den 63:e minuten valde Mourinho att byta ut Kaká och tog in José Callejón.  I den 65:e minuten fick Benzema ytterligare en chans att utöka ledningen för de vita men han missade igen. Det skulle ta Getafe 25 minuter att komma iväg på sitt första riktigt heta anfall i den andra halvlek och det ledde till ett par minuters Getafe övertag. I röran som var framför Casillas mål efter en hörna ville Getafespelarna ha straff för hands. Det blev ingen straff men det skulle de ha haft. Pepe fick bollen på handen, i eget straffområde. I den 72 minuten byttes Benzema ut mot Higuain. Fem minuter senare fick vi se Higuain göra det vi sett honom göra tusen gånger tidigare; Han fick en passning och gjorde bort sin gubbe och kom ensam mot Moyá men målvakten gjorde en fantastisk räddning. Under de sista minuterna tände lagen till och det blev ett helt annat tempo på matchen, det var då matchen blev intressant.

Real Madrid gjorde det som Barcelona inte kunde göra, vinna mot Getafe trots att de gick på halvfart. Nästa söndag väntar Levante på hemmaplan för ligaledarna.

Leave a Comment