Glen Johnson är Liverpool FCs första värvning

Äntligen har solen börjat visa sig för oss Stockholmare och man känner mer och mer att det är sommar. Det som hör till sommaren är då självklart silly season. Liverpool FC antas som vanligt ha runt 200 miljoner svenska kronor att spendera om man inte börjar sälja en massa spelare också. Det har varit snack om att Rafael Benitez vill sälja runt tio spelare däribland Ryan Babel, Lucas Leiva och Yossi Benayoun. Det skulle göra att vi hade på ett ungefär 500-600 miljoner kr att röra oss med. Att få mycket pengar är alltid en frestande tanke men jag tycker vi inte borde göra på det sättet. Förra säsongen var Liverpool FC riktigt samspelta och lagmoralen verkade vara på topp, varför då bryta denna moral och få alla oroliga genom att gå på en stor utförsäljning. Nej, det tror jag är helt fel taktik.

Fast sommarens första värvning har faktiskt blivit klar i och med Liverpool FCs värvning av Portsmouths offensiva ytterback Glen Johnson. Johnson som startar i både England och Portsmouth kommer bli ett riktigt stark vapen för Liverpool FC med tanke på att det har varit brist på ytterbackar länge. Att han är engelsman är väldigt roligt med tanke på allt snack om att engelska klubbar behöver fler engelsmän.

f297ad6d-af7e-5622-6c79c9f30d97bf88-300x2951

Personligen är jag nöjd på backfronten nu även om Benitez sägs ha tankar på att värva ännu en mittback i och med att Sami Hyypiä har lämnat för Tyskland. Det känns spontant väldigt fel eftersom vi har tre riktigt starka mittbackar med Jamie Carragher, Martin Skrtel och Daniel Agger. Om två av dem skulle skada sig tycker jag vi borde låta någon ung få chansen istället för att ha ännu ett dyrt proffs på bänken.

Något riktigt, riktigt intressant för just nu är att Carloz Tevez har lämnat Manchester United. Just nu ägs 25: åriga Tevez inte av någon klubb alls. Han har själv uttryckt sin önskan att fortsätta spela i England fast då inte för de regerande mästarna. Jag hoppas verkligen att han nu väljer att komma till Merseyside då den argentinske anfallaren även kan spela yttermitt. Det hade varit ett perfekt tillskott till klubben som dessutom blir gratis.

Hittills är jag mycket nöjd med silly season, värvningen av Johnson är av yttersta klass. Fortsätter Liverpool FC värva spelare av yttersta klass ska detta bli en riktigt intressant säsong till hösten, förhoppningsvis en tillräckligt bra säsong för att bringa hem guldet till Anfield.

2 Comments

  1. E-A

    Dom kommer dra nytta av han!

  2. Erik

    Lite besviken på att Liverpool värvat honom faktiskt.

Leave a Comment