l Nerazzurri 2008/2009

Efter att ha vunnit Lo Scudetto två säsonger i rad och efter prisade lovord ifrån världens äldsta sport tidnining står gli Nerazzurri återigen inför en start i Serie A.Nya spelare har kommit till truppen och även ett gäng kända ansikten har fått lämna träningsanläggningen Centro Sportivo Angelo Moratti i Appiano Gentile.

Efter fyra fina år fick Roberto Mancini lämna posten som manager för Inter många åsikter har sagts många funderingar har kommit upp fick han sparken? eller var det bara för att Moratti vill se ett mer aggresivt Inter? Mannen som tog över har väl ingen fotbolls tokig missat kan jag tänka mig. Mr Mourinho den portugisiske taktikern har fått förtroendet att slipa fram den glöd som krävs för att bära hem Champions League pokalen till Milano som den många gånger tidigare har haft som hem men, denna gång till den svart blåa sidan av staden.

Nya ansikten jo, Muntari från Pourtsmouth har återigen landstigit på Italiensk mark enligt mig är han en ny Obafemi Martins bra eller dålig det återstår att se. Europas starkaste vänster bössa har återkommit till Inter och som alla interisti vet är det Adriano som jag tänker på. Efter en sässong i San Paulo, Brasilien har han återfått sitt fokus och lämnat de gamla problemen bakom sig och är redo för en nystart kanske en skytteliga vinnare? Den bästa nyheten för alla Inter fans är att Il genio Zlatan Ibrahimovics är hel igen. Efter ett inhopp i LG tournament i Amsterdam där han matchades 17 minuter mot Sevilla fick vi se en Ibra med gott spelhumör några fina finter och ett stort brett leende. Zlatan spelade även i mötet mot hans forna lag Ajax där han efter matchen fick mycket bra beröm av Mourinho. Materazzi lär vi få vänta med att se då han fortfarande löp och styketränar vid sidan av truppen efter skadan han ådrog sig i Tyskland. Sässongs premiär borta mot Sampdoria 30 augusti är vad vi väntar på men, innan dess får vi en sista uppladdning i Lissabon i Eusebio Cup mot benfica och även mötet mot Roma i supercupen. Detta år blir dock svårtippat inget lag är direkt favorit till titeln men som alltid blir det Milan, Juventus och Inter som kommer att göra upp om Scudetton, om någon annan står som vinnare skulle jag vilja vara ägaren till det tips resultatet. Nu sitter jag här med ivrig förväntan på sässong 08/09 då tydligen Mourinho påstår sig ha tagit fram nya spellupplägg och strategier som han valt att dölja för allmänheten. Vem vet blir det en titel nummer 17 för Inter eller blir det Milan med en kanske pånytfödd Ronaldinho som tar hem titlen Campioni d´Italia? Hur som helst så är Serie A detta år laddat till max……

Mer uppdatering följer…..

/ Alexander Löfberg

Leave a Comment