Gonzal Higuain ser ut att bli kvar

Den stora nyheten den här veckan i Spanien har inte handlat om Pep Guardiolas sista match som tränare för Fc Barcelona, eller om real madrid som i förra veckan säkrade sitt 32 liga guld. Utan om Gonzalo ”Pipita” Higuain och hur han kan komma att lämna Real Madrid.

Det hela började redan i mars månad då Higuains pappa tillika agent gick ut i media och sa att han och hans son skulle sätta sig ner och titta på erbjudaden efter säsongen. Detta samtidigt som Higuain denna säsong inte vart Mourinhos första val. Benzema har denna säsong varit riktigt bra och det har gjort att Higuain fått agera bänknötare och inte fått spela i de stora matcherna. När han i el classico borta på camp neu fick han endast sekunder och i semifinalen mot Bayern fick en halvtimme och inget förtroendet när det hela skulle avgöras på straffar tog ryktena fart igen.

Han skulle enligt Marca och AS tillsammans med Kaká ha träffat PSG för att diskutera en evetuell flytt. I matchen mot Sevilla fick varken han eller Kaká någon tid och det skulle ha varit för att Mourinho varit arg på spelarna för att de träffat representanter för ett annat lag. Men mot Athletic Bilbao var han tillbaka och vilken comeback han gjorde. För tredje gången var det han som spelade hem la liga till real madrid med ett enastående mål. Han inledde målskyttet i en match som slutade 3-0 till borta laget. Efter den matchen sa han att han var lycklig i Madrid och hade kontrakt med laget men att han inte ville prata om framtiden.

Dagen efter på cibeles fanns det ett dussintal skyltar där folk bad honom att stanna och på sig hade Higuain en tröja signerat av alla spelare i laget. AS och Marca och andra medier tog det direkt som att detta var slutet för Higuain i real madrid, för då skulle laget ha tackat honom för allt han gjort. Men på twitter skrev flera personer som jobbar med laget att det inte alls handlade om det. Utan att den var en grej spelarna hade gjort för att visa honom att de älskar honom och att de vill att han ska stanna kvar.

Både Karanka och Mourinho gick i dagarna ut och sa rent ut, vi räknar med Higuain nästa säsong och vi vill inte att han ska lämna. Mou gick så långt att han sa att Real Madrid fullständigt ignorerar alla bud oavsett storlek på Higuain. Han är inte till salu och han kommer inte att lämna. Samtidigt kom det fram idag att Higuain pratat med Perez och han gick med på att höja spelarens lön om han stannade. Där och då dog nog ryktena ut. För om de verkligen tänker ignorera bud på honom oavsett storlek så kan han ju inte gå. Klubbarna måste först komma överens om ett pris innan spelaren kan förhandla sina egna vilkor. Och nu när han får sin lönehöjning som han pratat med Perez om så många gånger, ja då ser jag i alla fall inga skäl till att han skulle gå.

Real Madrid gör rätt i att göra allt i sin makt att behålla honom, de behöver honom nu mer än någonsin. Gör Real Madrid sig av med honom gör de samma misstag som när de gjorde sig av med Robben och Snaijder. Vad ska de göra nästa säsong om han lämnar? Vem ska ersätta honom? Zlatan? Aldrig i livet. Av flera skäl, vad ska han göra i Real, det är ett ungt lag. Zlatan börjar komma upp i åldern nu. För det andra passar han inte riktigt in. Och ett stort problem som jag ser är hur det skulle vara med både Zlatan och Cristiano Ronaldo i samma lag..och det sista Real Madrid vill göra är att hämta in en spelare som på kan komma störa Cristiano Ronaldo.  Och inte minst för att Zlatan trivs i Milano och inte vill flytta. Sergio Kun Aguero? Jag har svårt att se honom i Real Madrid måste jag säga. Han har inte alls samma kaliber som Higuain. Jag ser ingen direkt ersättare till honom. Om märengerna vill fortsätta det man började på den här säsongen så är ett krav att Higuain blir kvar. Han är den som spelat hem ligan till Real Madrid tre gånger. Mot Espanyol säsong 06/07 var det han som satte 4-3 målet som senare kom att bli vändningen för Real Madrid, och de gick sen och vann ligan det året. Säsongen därpå var det samma Higuain som satte det avgörande målet mot Osasuna och spelade hem guldet till sitt lag. Han har trots sin sekundära roll som anfallare gjort 22 mål, ett mindre än Ronaldo gjorde säsong 02/03. Han är en ikon i real madrid älskad av alla, spelare, ledare och fans. Jag håller med Mourinho när han säger att han kommer att spela hem ligan många gånger till. Han är den sista som de ska göra sig av med, eller man överhuvudtaget ska säga inte är önskad längre. Higuain betyder mycket för sitt lag för att han redan är integrerad där, han har redan adapterad sig till laget, han behöver ingen tid att komma in i laget som en ny spelare skulle behöva.  Han är viktig för Benzema. Att ha den där konkurrensen av en spelare med en sådan kaliber som Argentinaren triggar honom att verkligen ge allt, för han vet att han annars kommer att bli bänkad. Han är så önskad och älskad i Real Madrid som man bara kan bli. Han är den spelare som Real Madrid behöver göra allt för att behålla just nu.

Jag tror att det är viktigt för Gonzalo själv att stanna kvar i laget. Som en skribent på Marca skrev så kommer han inte hitta en klubb som Real Madrid, där han får spela sin fotboll. Han kommer inte att hitta ett  lag som ger honom lika mycket kärlek som han får just nu. Allt det som Real Madrid pratar om just nu, om att han inte ska säljas och hur Perez höjer hans lön och spelarnas och fansens kärlek är inget han ska ta för givet. Han måste fortsätta utvecklas och ta tillbaka sin plats i höst och visa att han var värd allt det. Jag tror att vi kommer att få se en annan Higuain i Real Madrid till hösten. En som kommer att visa att han är en av världens bästa.

Av: Sara Khatmi

 

 

 


Leave a Comment