Guardiola förlänger

Barcelona kallade idag till presskonferens. Det har länge varit prat om Pep ska stanna eller hur framtiden ska se ut, idag blev det klart.
– Vi är här för att offentliggöra att Pep Guadiola kommer att träna Barca under ytterligare ett år. Jag tycker att det är väldigt goda nyheter för Barcelona eftersom alla ville att Pep skulle fortsätta. Jag vill tacka Txiki Begiristain för allt arbete han gjort under förhandlingarna, säger Laporta enligt Sport.

FC Barcelona ville förlänga med mer än ett år. Txiki ville att Guardiola skulle förlänga med mer än ett år då han anser att Guardiola är idealmanagern för klubben. Så här säger Guardiola till ”El Mundo Deportivo”,
– Jag hade föredragit att vänta tills slutet av säsongen och över presidentvalet att offentliggöra detta. Det var inte planerat att presidenten eller spelarna ska gå ut i pressen och prata om min förlängning.

Guardiola får nu ett bättre kontrakt i klubben och många av spelarna i Barcelona säger sig vara nöjda att han förlänger. Senast igår uttalade Xavi sig att han är mycket  positiv att Pep fortsätter. Det var en stor orsak till att Guardiola förlängde.

Leave a Comment