Guidetti gör debut i A-landslaget

Så släpptes då truppen till träningslandskampen mot Kroatien den 29:e februari och som väntat gör stjärnskottet John Guidetti debut. Erik Hamrén gick till och med så långt att han på presskonferensen utlovade speltid till 19-åringen.

Presskonferenserna inför att en A-landslagstrupp ska släppas är oftast ganska odramatiska händelser då det nio gånger av tio handlar om gamla beprövade kort och väntade uttagningar. Denna tisdagseftermiddag låg det dock något spänt i luften, för även om alla experter på förväg var rörande överens om att Guidetti skulle med så var det ju Hamrén som skulle ta beslutet. Alla fotbollsälskare kunde dock andas ut, 19-årige Guidetti bereds en plats i truppen och stänger därmed förmodligen dörren totalt för en anfallare som Markus Rosenberg,Werder Bremen.

Tonåringen Guidetti har ju som alla vet gjort toksuccé i Feyenoord där han gjort hela sjutton mål på sexton matcher. Han har av dessa sjutton mål dessutom gjort tre hattrick i Eredivisie. Förra helgens hjärnsläpp när han drog av sig tröjan trots att han redan hade ett gult kort påverkade inte Hamrén det minsta. Förbundskaptenen gick så långt så att han utlovade speltid för Guidetti, och även om det känns självklart så hör det inte till vanligheterna att förbundskaptenen gör såna utfästelser offentligt i förväg.

Truppen i övrigt innehöll inga överraskningar och ser i sin helhet ut så här:

Målvakter

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven

Johan Wiland, FC Köpenhamn

Försvarare

Mikael Antonsson, Bologna

Andreas Granqvist, Genoa

Daniel Majstorovic, Celtic

Mikael Lustig, Celtic

Olof Mellberg, Olympiakos

Martin Olsson, Blackburn

Jonas Olsson, West Bromwich

Behrang Safari, Anderlecht

Mittfältare/Anfallare

Anders Svensson, Elfsborg

Zlatan Ibrahimovic, Milan

Tobias Hysén, IFK Göteborg

Samuel Holmén, Istanbul BB

Ola Toivonen, PSV Eindhoven

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva

Emir Bajrami, Twente

Rasmus Elm, AZ Alkmaar

Johan Elmander, Galatasaray

Sebastian Larsson, Sunderland

John Guidetti, Feyenoord

Kim Källström, Lyon

 

 

Leave a Comment