Häcken-Malmö 5-0

Foto: Adam Ihse / Scanpix

 

Guldfavoriten Malmö var ute efter den första trepoängaren och de  åkte norrut mot Göteborg och till Rambergsvallen för ett möte med uppstickaren  Häcken. Skåningarna fick en riktig lektion i fotboll.

Båda lagen kom från en 0-0 match, så de var två lag som kom till spel med ett stort sug att göra mål. Inför matchen hade Malmö spelare som Pekalski, Daniel Andersson och Figueiredo på bänken, vilket visar på en imponerande bredd.
Helvetet började redan i den 5:e matchminuten då Pontus Jansson spelade en rikitg idiotpassning rakt till en Häcken spelare , två passningar senare var Björn Anklev fri och kunde enkelt sätta 1-0 för Häcken, inför 4108 åskådare på ett soligt Rambergsvallen. I den 21:a minuten så drogs Daniel Larsson ner i straffområdet och han själv stegade fram för att ta den. Tyvärr för alla ljusblåa så sköt den d´snabbe forwarden över målet, 3 minuter senare fortsatte Malmös misär men Häckens lycka. Pontus Jansson försökte  ta med sig en långboll på ett tillslag åt sidan men missade bollen och snabbe Majeed Waris snappade upp bollen rundade Johan Dahlin och satte 2-0 för Hisinge laget. Efter målet skapade Malmö två hyfsade chanser där Jimmy Durmaz hade ett bra skottläge men han sköt rakt på Christoffer Källqvist, även Mattias Ranegie hade farlig nick från nära håll men den var alltför tafatt. Häcken var även dem väldigt nära på utöka sin ledning då Majeed Waris sköt över när målet var helt vidöppet. I den 43:e minuten kanske matchen avgjordes då Rene Makondele nickade in 3-0 efter en fin slagen frispark.

Den andra halvleken började lika dåligt som den första slutade för Malmö, då Majeed Waris gled igenom MFF försvaret efter en genomskärare av Makondele och Waris satte sitt andra mål och 4-0 till Häcken. Förnedringen fullbordades i den 84:e minuten  då Ricardinho drog ner Anklev i straffområdet och Rene Makondele rullade enkelt in straffen och gjorde precis som Waris sitt andra mål för dagen och slutresultatet 5-0 till Häcken.

Efter matchen så gick Malmö spelarna och Rickard Norling ut till fansen och bad om ursäkt för sin prestation. De blev riktigt utskällda av de tillresta MFF supportrarna, här kan ni se klippet: http://www.youtube.com/watch?v=vc_mPyQ7Z20

Matchen kan ju sammanfattas som en riktig plattmatch av Malmö samt att Häcken visar på stor styrka och kanske kan de fightas om en europaplats? Sedan ställer vi oss frågan om allting står rätt till i MFF? Kommer Rickard Norling få stjärnlaget att prestera och dra åt samma håll eller blir detta en enda lång misär för topptippade Malmö?

Blir mycket intressant att följa och det gör du bäst på fotbollsoraklet!

/ Raymond Rachid

 

Leave a Comment