Häcken och AIK lika på ett

BK Häcken och AIK  drabbade samman i en oerhört viktig match under torsdagskvällen på Rambergsvallen. Matchen sågs på förhand som en måstematch, framför allt för Häcken. En vinst här skulle betyda att gulddrömmen för laget från Hisingen fortfarande skulle leva. För AIK:s del så skulle en vinst vara viktig för att man skulle kunna ta en medalj när säsongen avslutas på söndag.

Det var Häcken som var det bollförande laget i den första halvleken, medan AIK inte hade mycket att komma med. Oscar Lewicki gav hemmalaget ledningen i den fjortonde spelminuten efter en hörna som damp ner framför fötterna på ex-proffset vid den bortre stolpen. Den förre Bayern München-spelaren gjorde inga misstag utan satte säkert bollen i nät.

Efter ledningen fortsatte Häcken att föra matchen och hade några farliga lägen att utöka sin ledning – men det var AIK som skulle sätta matchens andra mål och det i den första halvlekens sista minut. Efter en tilltrasslad situation så stod Daniel Gustavsson för ett inlägg som nådde fram till Helgi Danielsson som lade in bollen i mål från några meter och kvitteringen var ett faktum.

Den andra halvleken startade och AIK kom ut som ett helt nytt lag och dominerade matchen inledningsvis. Ju längre halvleken led så kom Häcken dock tillbaka och skapade ett flertal fina lägen och det märktes att man verkligen ville återta ledningen. Häcken forcerade framåt och gång på gång kom man till farliga lägen, som dock missades eller räddades. AIK höll dock undan och 1-1 blev slutresultatet och det får man tacka målvakten Ivan Turina och de högre makterna för.

Resultatet innebär att inget av lagen numera har chansen att vinna guld, men det är fortfarande en hård kamp om vilka som ska ta tredjeplatsen vilket innebär kval till Europa League nästa säsong. I toppen leder Elfsborg med två poäng före Malmö inför sista omgången.

Leave a Comment