Halmstad och Melkemichel har givit Allsvenskan sin rätta passion

 

Hur kan man sammanfatta denna omgång av Allsvenskan? Galen? Underbar? Fantastisk? Välj vad ni vill för så här mycket dramatik var det längesen jag såg.

Äntligen fick Halmstad lite tur med sig! I hemmamatchen mot Norrköping så låg de under med 1-3 och 3-4 men lyckades ändå vinna med 5-4, en helt magisk och underhållande match som hade allt från snygga mål, lättnad och ett chockat Peking som inte förstod vad som hände. Kul för Halmstad som tog sin andra seger i årets allsvenska (första kom den 14:e maj hemma mot Mjällby med 1-0) och nu ”bara” har 11 poäng upp till säker mark…inte kört ännu.

Vilken dramatik det var på Södertälje fotbollsarena. Syrianska tog ledningen med 1-0 genom mål av Nahir Oyal som med vänsterfoten fick på en riktig Roberto Carlos träff med yttersidan som curlade in i bortre. Joseph Baffo kvitterade i den 78:e minuten för Helsingborg, sen började kaoset. Syrianskas nyförvärv från Gais Razak Omotoyossi låg skadad på offensiv planhalva, Helsingborg valde att inte lägga ut bollen på 4 minuter tills det brast för Azad Özdemirok som gjorde i frustration en riktigt ful tackling på Adrian Gashi. Då brast det för hela Syrianska som blev rasande på Helsingborg som inte valde att lägga ut bollen, Omotoyossi fick även han erfara det röda plus att tränaren Melkemichel blev uppvisad på läktaren efter att i frustration sprungit mot Helsingborgs bänken för att förklara hur osportsliga de var som inte spelade ut bollen. Helsingborg avgjorde i den 95:e övertidsminuten genom Peter Larsson.
Jag förstår Melkemichels frustration och irritation över att Helsingborg fortsatte spela trots att det låg en skadad spelare. Sedan kan man spekulera över hur skadad Razak verkligen var. Jag tycker det är bra att Melkemichel satte lite färg på Allsvenskan för den är stundtals alltför snäll. Jag försvarar inte hans reaktion utan grejen är att jag hade nog reagerat likadant. Jag tycker det är bra och visar på stor självdisciplin av Melkemichel när han går ut i Syrianska tv och ber om ursäkt för sitt beteende. Tack Melkemichel för passionen och för ursäkten.

Elfsborg ramsköt sig till kryss mot Kalmar på Borås Arena, Mjällby och Champions league hoppet Malmö spelade oavgjort 1-1 i Sölvesborg. Vårsäsongens succélag Gefle inkasserade sin femte raka förlust borta mot Trelleborg, Gävle laget har hamnat i en riktigt jobbig formsvacka som lär bli tuffare att ta sig ur när man möter formstarka IFk Göteborg och Malmö FF efter varandra. Trelleborg tar alltmer viktiga poäng och har lämnat bottenträsket tillfälligt. Örebro tog sin tredje raka seger när man krossade Häcken hemma med 4-0, Häcken fick ett abrupt slut på sin streak på 4 raka vinster. Djurgården gjorde en dramatisk kvittering hemma på stadion mot GAIS. Danska nyförvärvet Patrik Nymann gjorde ett mål och en assist för Djurgården  i 2-2 matchen. Ytterbacken Petter Gustavsson nickade in kvitteringen på övertid. I GAIS assisterade Mervan Celik till GAIS båda mål, han har nu ögonen på sig av många Europeiska klubbar. GAIS jagar AIK på tredjeplatsen.

Hatmötet i Göteborg mellan Blåvitt och AIK slutade i Blåvitt triumf. Mohammed Bangura cykelsparkade in 1-0 till AIK i den andra minuten. Göteborg tog sen över helt och Selakovic kvitterade 3 minuter senare. Sebastian Eriksson fullbordade vändningen i den 20:e minuten. En underbar första halvlek fick ca 14000 uppleva på Gamla Ullevi. I den 52:a minuten var det Tobias Hysén show. Han sprang och tunnlade förbi hela AIK försvaret och placerade in slutresultatet 3-1.

Allsvenskan har äntligen visat sig från sin mest passionerade sida, utan läktarskandaler

5 Comments

 1. colina86

  Tack Raymond för att det finns såna som dig, vi har märkt att 99% av Svenska folket är emot oss. TIHE SURYOYE

 2. Johan

  Tack Raymond för en bra artikel om det vi älskar, svensk fotboll.

  / SFC

 3. Assyriska/Syrianska

  Tack Raymond för förståelsen!

  / Assyriska och Syrianska supporter

 4. Mattias Sörensson

  Tycker du är grymt bra. fortsätt!

 5. Raymond

  Tack för de fina orden! Hoppas ni fortsätter att följa oss på fotbollsoraklet!

Leave a Comment