Halmstad sparkar Pep

Det var inte oväntat, vi visste att det så småningom skulle ske. Spanjoren, Pep, fick sparken från Hamlstad. Något som för mig var mycket väntat då Halmstad ligger tvärsist i tabellen.

Halmstads Spanien-satsning kunde bara sluta i fiasko eller succé. Nu blev det ett rejält dunderfiasko och förmodligen får vi se Halmstad i superettan nästa säsong.

Halmstad startade säsongen på ett riktigt dåligt sätt och kom sedan aldrig riktigt in i det.

Halmstad hade inför säsongen flera spanska spelare och en spansk tränare. Halmstad skulle skapa ett ”spanskt fotbollslag”. Ett lag som alltid spelat ett rakt 4-4-2 skulle byta spelidé till något likt Barca. Genom att kalla in spelare som klubbens ledning aldrig hade sett tidigare gjorde saken ännu konstigare, att lita på att de är stjärnor bara för att de kommer från spanska toppklubbar.

Varför valde Halmstad att satsa på detta? Det lät säkert intressant men allt gick för fort fram. Allt ändrades om så snabbt och Halmstad hade inte material för att spela bollen på backen. Att spela sig ur varje situation på planen är svårare än man tror, särskilt när man har ett par träben i laget. Om Halmstad hade ändrat om successivt i laget och gjort förändringarna på ett mer lugnt sätt tror jag satsningen hade funkat. Man behöver en säsong för att spela ihop sig. Alla pusselbitar faller inte på plats direkt.

Nu tar 32-årige Jens Gustavsson över som tränare. Gustavsson kommer senast från klubbens U21-organisation.

Leave a Comment