Hammarby skämmer ut sig.

För bara någon timma sedan så bevittnade jag ett huliganbråk i centrala Falkenberg. På en krog 200 meter ifrån där jag just nu jobbar natt så utbröt ett stort slagsmål vid 01:00-01:30 och just nu har allt börjat att lugna ner sig med poliser och ambulanser. För imorgon så ska nämligen Bajen möta Falkenbergs FF i Falkenberg. Jag har hört historier från kompisar som var på nattklubben som säger att det var Hammarby ”supportrar”  som startade det hela och sedan eskalerade det hela. Först så var bråket endast på uteserveringen men det tog inte lång tid innan det spred sig in på nattklubben. Polis och ordningsvakter fick ganska så snabbt tag på bråkmakarna och fick fört iväg dem en bit ifrån centrum där dom håll god koll på det hela. Ambulansbilar och polispikéer avlöste varandra stup i kvarten under ca 2,5 timmars tid och förde undan folk.

Och nu har det återigen hänt, fotbollshuliganer har förstört för oss andra. Och jag vet inte hur ni känner men jag blir förbannad, att dom aldrig ska lära sig. Och framförallt, att Svenska fotbollsförbundet aldrig ska ta lärdom. Om polisen nu är smarta så tar dom namn och information om alla de grep och skickar ut den informationen till SVFF och polisen. Sen portar man dessa idioter på obestämd tid och ge dem gärna en go böter också. Men alla som tror att detta kommer att hända räck upp en hand nu. Ingen? Nä de va väll de jag trodde. Det känns som om att detta händer flera gånger per år men ändå blir det aldrig någon förbättring. Jag förstår inte varför inget händer, så som jag har förstått det så är det lagstiftningen som hindrar Polisen eller SVFF att göra något åt dessa så kallade supportrar.

Men snälla snälla snälla, ändra det. Gör något. Rädda vår sport. Det är dags att regeringen tar tag i detta på allvar och verkligen sätter sig när med svensk fotboll och kommer överens med klara och tydliga besked på vad som får göras. Jag vill gärna införa övervakningskameror på arenorna. Då vet vi vilka som kommer in och ut. Sätt upp klara regler som säger att om man gör något olagligt på en arena eller lika gärna på en krog och man gör det i samband med en match. Ge dom en stor böter alternativt fängelse i några månader. Jag tror att det räcker med endast ett fall med dessa konsekvenser så kommer vi att se en tydlig minskning.

Men vad vet jag, jag är bara en supporter till fotbollen. Uppenbarligen så är det inte vi som bestämmer. Det gör stolpskotten.

8 Comments

 1. KLUMPEN

  Bra skrivit!!

 2. Gäst

  Bråk på krogar uppstår varje dag i hela Sverige…. men någonting som måste bort är bråket inne på arenan. Sisst vill några hundra åka iväg någonstans långt åt helve*tte och slåss, fine låt dom.

 3. Niveus76

  Joacim Claesson Jävla pajas,
  Det är såna som du som dödar fotbollen!!!!!!!
  Så kallade förstå sig påare,
  Detta var ett krogbråk, koppla inte ihop KROG BRÅK med fotboll och linda in det till huliganism.
  Hade det varit huliganer även om det inte var match idag? nej just det!!!!!!!

  Ska man ta uppgifter på våldtäkter, rån och  mord som inträffar på matchdagar också om personen ifråga är en supporter till ett fotbollslag? 

  Sluta med ditt populistiska skitsnack, och kom in i matchen.
  Hur kan bajen supportrar förstöra för ”oss andra”? om det är ett vanligt krogbråk.

  Lider fotbollen av att reinfeldt som är DIFare skickar bomb plan till Libyen?
  Ska vi skicka lite böter till DIF och stänga av honom ifrån alla arenor?

  Vi kanske ska förbjuda alkohol istället, Alkohol och mycket folk leder till bråk i 7 fall av 10 när folk som inte kan hantera drickandet möts. 
  Så börja med att lösa problemen i rätt ände, istället för att med gråtande röst lobba för avstängningar hit och dit. Stäng av dig själv för din korkade artikel…….

  Jag säger nej till Sabotage och våld inne på våra arenor,och hoppas att vi har sätt den sista avbrutna matchen i Sverige.

  Jag säger även nej till Maffian i Svff , och hoppas att alla storklubbar startar en egen liga, för folket av folket

  Forza Fotboll
   Stockholm tillhör oss DIF

  • Anonym

   Utveckla gärna hur jag förstör fotbollen när jag skriver om ett känsligt ämne? Det är uppenbart att ingen vill ta ansvar när dessa grejer händer. Alla skyller på alla. Men det verkar som om att du inte vill att detta ska associeras med fotbollshuliganismen? Det är ju folk som har åkt från stockholm till Falkenberg för att kolla på fotbollen som har gjort detta, enligt uppgifterna. Är det inte lika bra att ta information på dessa gubbar som man slipper ha in dem på arenorna?

 4. Niveus76

  och by the way, så har jag även hört att det var era lokala nysvenskar som startade detta!!
  DET ÄR KANSKE DAGS ATT KASTA UT ASSYRISKA OCH SYRIANSKA IIFRÅN SVENSK FOTBOLL NU!!!

  Forza fotboll
  Stockholm tillhör oss DIF

 5. Niveus76

  Enligt Hallandspolisens är det inte officiella Hammarbyfans som deltagit i bråket. Idag utgår organiserade bussresor med de officiella Bajensupportrarna till matchen i Falkenberg. De som kommit innan ska inte höra till supporterklubben.
  – Vår bedömning är att bråket varit mellan två falanger med 20-30 personer. Där ska ha funnits kriminella personer med koppling till fotbollsmijlön, men inte officiella Hammarbyfans, säger Lars Grimbeck, informationschef vid Hallandspolisen.
  Inför matchen ikväll har polisen sedan tidigare en planerad beredskap.

  källa:   http://hn.se/nyheter/1.1247008-stort-fotbollsbrak-i-falkenberg-i-natt

  Hoppas att du aldrig skriver här mer!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Anonym

   som sagt så skrev jag detta när precis hade hänt och då var rapporterna att de var Hammarby fans som gjorde detta. Sen förstår jag väll också att de inte var de supportrarna  som kollar på fotboll som gjorde detta men jag har ändå fått den uppfattningen att de tillhör Hammarby på ett eller annat sätt. Känns som att du kan lugna ner dig lite eller?

 6. Mattias S

  Niveus76, lugna ner dig. Annars plockar vi bort dig från sidan…
  /Mattias

Leave a Comment