Hamrén förbundskapten på heltid

Efter flera veckors förhandlingar, kom Svenska Fotbollsförbundet och Rosenborg överens under torsdagen, om att Erik Hamrén blir svensk förbundskapten på heltid från och med den 1 juni.

Tidigare var avtalet att Hamrén skulle träna Rosenborg till den 1 september.

”Den bästa tänkbara lösningen för alla parter”, säger Erik Hamrén i ett pressmeddelande.

”Vi är jätteglada över detta och ser fram emot att få Erik i full tjänst tidigare än beräknat”, säger förbundets generalsekreterare Mikael Santoft

”Alla parter är överens och därmed kan han starta arbetet med svenska landslaget på heltid tre månader tidigare än tänkt. Och det sker utan vidare gottgörelse till Rosenborg”, säger Rosenborgs ordförande Terje Svendsen.

Erik Hamrén leder Rosenborg för sista gången på måndag, då man möter Viking, innan han på tisdagen finns med när landslaget samlas för landskampen mot Bosnien-Hercegovina.

Efterträdaren i Rosenborg kommer bli den 68-årige norske tränarlegenden Nils Arne Eggen. Eggen var mannen som förvandlade Rosenborg från ett mittenlag i Norge, till en respekterad klubb i Europa på 90-talet. Eggen ledde Rosenborg till elva segrar i Tippeligaen i rad, under perioden 1988-1997.

1 Comment

  1. Hej!
    Fotbollsoraklet har valts ut för att ingå i medieregistret CisionPoint och i vår topplista över svenska fotbollsbloggar. Vill ni veta mer om mediaintelligensföretaget Cisions produkter och tjänster så kan ni besöka vår hemsida på http://se.cision.com/sv/OmCision/.

    För att kunna lägga till bloggen i medieregistret behöver jag mejla ansvarig, men jag hittar ingen epostadress här i bloggen. Hör gärna av er till mig på moa.wirde@cision.com.
    Vänliga hälsningar,
    Moa

Leave a Comment