Han är den nya ”Didier Drogba”!

Romelu Lukaku, världens kanske största framtidslöfte. Den 16 årige anfallaren har redan slagit sig in i den belgiska giganten Anderlechts första lag trots sin unga ålder. Hans målfarlighet och form har gjort honom till en utav de mest eftertraktade ungdomarna i hela världen. Storklubbar såsom Manchester United, Real Madrid, Liverpool, AC Milan och Tottenham har redan visat stort intresse för ynglingen.

Romelu Lukaku föddes den 13 maj 1993 i den belgiska staden Antwerpen men har lite kongolesiskt påbrå. Lukakus pappa, Roger Lukaku var en professionell respekterad anfallare på sin tid, och det är antagligen där ifrån Lukaku fått sin styrka och skicklighet. Lukaku började sin internationella proffskarriär i den belgiska storklubben RSC Anderlecht och spelade innan det i ett antal ungdomsklubbar i och runt om i Belgien.

Lukaku skrev på sitt första proffskontrakt med Anderlecht den 13 maj 2009, ett kontrakt som sträcker sig tre år framåt till 2012. Lukaku debuterade i Anderlechts A-lag 11 dagar senare den 24 maj 2009 i Champions League slutspelet mot Standard Liège. Lukaku hoppade in i matchen när det återstod 31 minuter av matchen. Lukaku visade framfötterna för Europa direkt med sin styrka, snabbhet och framrusighet.

Lukaku gjorde sitt första mål för klubben samma år kort därefter i ligaspelet, och därefter fortsatte Lukaku att göra mål. De efterföljande 14 matcherna i serien så var Lukaku förstahandsvalet och han nätade sex gånger under dessa framträdanden.

Lukaku har spelat för flera ungdomsklubbar och bland dem så finns Lierse, FC Brussel och Anderlechts ungdomsakademi. I alla de ungdomsklubbar Lukaku har spelat i så har han alltid gjort mer mål än vad han har spelat matcher! En helt otrolig bedrift med tanke på Lukakus ringa ålder! I Lierse så gjorde Lukaku otroliga 130 mål på 68 ungdomsmatcher, 68 mål på 68 matcher för FC Brussels och 121 matcher på 88 ungdomsmatcher för Anderlecht!

Något som är smått otroligt är Lukakus fysik! Han är bara blott 16 år men är lång som en basketspelare, 1.92 centimeter och har styrkan och vikte som en boxare, 92 kilo. Lukaku är från början vänsterfotad men är kapabel till att använda sin höger lika väl. Lukaku är också mycket bra i luften, något som är sällsynt hos så unga spelare. Dessutom så är unge Lukaku vindsnabb! Han besitter ett härligt långt löpsteg och när han har fått upp farten är det få försvarare som hänger med!

Lukaku har blivit förutspådd att bli den nya ”Didier Drogba”. Spelarna i mellan finns det otroligt många likheter. Båda är stora, starka, snabba med en otrolig känsla för att göra mål. så, kommer Lukaku att fortsätta utvecklas i samma fart för att en dag axla manteln som den nya ”Didier Drogba”?

Information om Romelu Lukaku

Fullständigt namn: Romelu Lukaku

Födelsedatum: 13 maj 1993

Födelseplats: Antwerpen, Belgien

Längd: 192 centimeter

Vikt: 92 kilo Position:Anfallare

Nummer: 36

Styrkor: Otroligt snabb och stark, kan göra mål med båda fötterna och huvudet. Har de egenskaper en komplett anfallare ska besitta.

Svagheter: fortfarande ung, har mycket att lära.

Ungdomskarriär

1997–1998 Rupel Boom

1998–1999 K.F.C. Wintam

1999–2005 Lierse

2005–2006 Brussels

2006–2009 Anderlecht

Seniorkarriär: 2009- Anderlecht

1 Comment

  1. YoshiManUtdFan

    Han är så grym!

Leave a Comment