Helsingborg förlorade återigen

Levante hade inga bekymmer med hemmalaget Helsingborgs IF som man tillslut besegrade med 3-1.
Matchen hade endast spelats i ynka sju minuter innan spanjorerna tog ledningen på ett folktomt Olympia. Anfallaren Angel kom ensam mot mål efter en framspelning från Ruben Garcia och slog behärskat in 1-0-målet bakom Pär Hansson.

2-0-målet kom halvtimmen senare, men denna gång var det senegalesen Pape Diop som hamnade i målprotokollet. Efter ett inlägg från Pedro Rios – som minuterna innan träffat stolpen – kunde Diop kraftfullt nicka in bollen i mål bakom en fullständigt chanslös Hansson. Mer mål inträffade inte i den första halvleken.

Den andra halvleken startades och det var inledningsvis Levante som skapade de farligaste chanserna, oftast genom deras farliga omställningar. Men trots att det var Helsingborg som hade det största bollinnehavet med hela 58% under den andra halvleken, så skulle Levante även sätta sitt 3-0-mål, men denna gång i den åttioförsta spelminuten genom Iborra.

Trots att Helsingborg fick in en reducering tillslut genom Thomas Sörum i den åttionionde minuten, så kom man aldrig ifatt La Liga-fyran och egentligen förtjänade man inget mer än en förlust.

Levantes vinst betyder att ett vidare avancemang i gruppen är ett definitivt faktum. För Helsingborgs del så ligger man fortsatt sist i gruppen med en poäng och om man inte lyckas vinna nästa match mot Twente, som ligger tre poäng före HIF, så är jumboplaceringen ett faktum.

Leave a Comment