He´s back!!!

Ronaldinho har kallats allt möjligt den senaste tiden, allt från tjockis till att han är slut som fotbollsspelare. Då pratar vi om en fotbollsspelare som är 28 år gammal. Jag har hela tiden hävdat motsatsen. Därför var det extra skönt att se honom avgöra Milanoderbyt. Nu ska man inte dra allt för stora växlar av den matchen, men jag tror att detta är vändningen för hans del. Ronaldinho kommer framöver bara att bli bättre och bättre, var så säkra på det.

Helgens stora skalp måste vara Hulls seger över Arsenal. Geovannis 1-1 mål var en riktig pärla. Det var lite Barcelonasyndromet över Arsenals spel den eftermiddagen. Mycket bollinnehav och ineffektiva framför mål. Knappast den bästa uppladdningen inför CL-mötet mot Porto i veckan. Dem andra topplagen, Chelsea, Man Utd och Liverpool gjorde sitt jobb och vann sina respektive matcher.

Det man kommer ihåg mest från helgens omgång i spanska ligan är läktarbråket i matchen mellan Espanyol och Barcelona. Man kan ju fråga sig hur Boixes Nois kom in på arenan. Precis som jag anade innan lördagens matcher så hade både Real Madrid och Barcelona svårt i sina matcher. Vad gäller dem vita så är det så typiskt Ruud att dyka upp i sista minuten och avgöra. Barcelona vann sin match, men imponerar inte på mig. Dem måste fortfarande höja sig ett snäpp. Är det bara jag som saknar Ronaldinho i Barcelona. Laget känns lite naket utan honom och Deco.

Valencia fortsätter att imponera, 4-2 nu senast mot Deportivo, och leder nu la liga. Efter ett kaotiskt fjolår ser vi äntligen lite av det gamla Valencia, med en stabil defensiv, sylvassa omställningar samt en giftig David Villa, som verkar göra mål på allt som rör sig. Villarreal är ett annat lag som imponerar, formen från förra säsongen håller i sig. Nu med Nihat och Rossi tillbaka från sina skador så får deras anfallsspel ytterligare en dimension. Champions League väntar i veckan för Pellegrinis manskap.

Leave a Comment