Himmelsblåa spelarbetyg – omgång 1

Markus_RosenbergMästarna Malmö FF gästade på måndagseftermiddagen den allsvenska nykomlingen GIF Sundsvall inför närmare 8000 åskådare på Norrporten Arena. Malmö FF, som stått för en fin försäsong och en ännu finare fjolårssäsong, hade stora förväntningar på sig, men det verkade inte störa de himmelsblåa som trummade på direkt från start.

Redan efter 20 minuter hade nämligen Malmö gjort tre mål, varav två kom från nyförvärvet Jo Inge Berget, och det tredje från Markus Rosenberg. Många satt nog och undrade var den här matchen egentligen skulle sluta, men bara tio minuter efter 3-0-målet så fick matchen en drastisk vändning då domaren väldigt billigt valde att visa ut Enoch Adu efter en situation i straffområdet och på den efterföljande straffen var reduceringen 1-3 inslagen. De Sundsvall-supportrar som hade hoppats på en mirakulös vändning mot mästarna fick se hoppet dö ut då Oscar Lewicki i den 37:e minuten nickade in 4-1 efter en frispark av Magnus Wolff Eikrem. Malmö spelade sedan av matchen med en man mindre och när domaren blåste av för full tid var ställningen 4-1 och detta alltså efter mål av Jo Inge Berget gånger två, Markus Rosenberg samt Oscar Lewicki. Assisten stod Magnus Wolff Eikrem (tre stycken) och Markus Rosenberg för.

Nedan följer mina betyg på de himmelsblåa spelarna i dagens match.