Himmelsblåa spelarbetyg: sviten som serieledare bruten

Malmö FF tog emot AIK på torsdagskvällen inför ett näst intill fullsatt Swedbank Stadion. Det var ett Malmö utan avstängde Enoch Kofi Adu och med ersättaren Erdal Rakip på mittfältet. Såväl Malmö som AIK hade vunnit sina matcher i första omgången och serieledande hemmalaget jagade sin andra raka seger för att på så sätt förlänga sviten som serieledare till upp mot 600 dagar.

Efter senarelagd avspark på grund av brända bengaler så kom matchen tillslut igång och det var ett Malmö som inledde bäst. Redan i första minuten blev Tobias Sana frispelad men avblåst för offside. Malmö tryckte på samtidigt som AIK aldrig var chanslösa. När första halvlek blåstes av var matchen fortfarande mållös och när det sedan var  dags för den andra halvleken så sköts även den fram något efter att ännu fler bengaler hade bränts.

Andra halvlek kom sedan slutligen igång och matchen gick fram och tillbaka mellan straffområdena med chanser åt båda hållen. Det var under perioder mest AIK som hade trycket på Malmö men ju längre matchen gick så kom Malmö-publikens missnöjdhet med 0-0 fram, samtidigt som AIK såg ut att vara mer och mer nöjda med resultatet. När Erik Johansson i slutminuten tryckte undan Mohamed Bangura och rättvist eller orättvist blivit tilldelat gult kort så visade Malmö-publikens frustrationen sitt ansikte och bara sekunder senare blåste domaren Stefan Johannesson av matchen efter hela sex minuters tilläggstid.

Nedan följer mina betyg på Malmö-spelarna i dagens match.

Robin Olsen    – 3,5 (matchens spelare) –    (snitt: 3,00)
Matcher: 2, mål: 0, assist: 0, matchens spelare: 1

Anton Tinnerholm    – 3,0 –    (3,00)
Matcher: 2, mål: 0, assist: 0, matchens spelare: 0

Erik Johansson    – 2,5 –    (2,50)

Filip Helander    – 2,0 –    (2,00)

Yoshimar Yotún    – 2,5 –    (2,75)

Magnus Wolff Eikrem    – 2,5 –    (3,25)
Matcher: 2, mål: 0, assist: 3, matchens spelare: 0

Erdal Rakip    – 2,5 –    (2,50)
Matcher: 1, mål: 0, assist: 0, matchens spelare: 0

Oscar Lewicki    – 3,5 –    (4,00)
Matcher: 2, mål: 1, assist: 0, matchens spelare: 1

Tobias Sana (ut 60′)    3,0 –    (3,00)

Jo Inge Berget (ut 90′)    – 1,5 –    (2,75)
Matcher: 2, mål: 2, assist: 0, matchens spelare: 0

Markus Rosenberg    – 3,0 –    (3,25)
Matcher: 2, mål: 1, assist: 1, matchens spelare: 0

Inbytta

Pawel Cibicki (in 60′)    – 2,5 –    (2,50)

Agon Mehmeti (in 90′)    – spelade för kort tid för att betygsättas –

1 tanke kring ”Himmelsblåa spelarbetyg: sviten som serieledare bruten

1. PM86

Tycker Rosenberg inte förtjänar så högt betyg då inte uppvisade mer tyvärr. Sedan om det berodde på att han inte fick bollarna för att det var dålig kvalité i passningarna eller om det var för lite löpningar är ju svårt att säga.

Bäst på plan tycker jag dock Rakip var. Känns som att han har utvecklats mycket under vintern. Var på rätt ställe, vann dueller och fattade kloka beslut och slog bra passningar. Han och Lewicki fungerade bra tillsammans