Himmelsblåa spelarbetyg: Yoshis drömmål avgjorde klassikermötet

Enoch_Kofi_AduEfter att ha spelat 0-0 hemma mot AIK på torsdagen så väntade ytterligare ett toppmöte på söndagskvällen för Malmö FF som då gästade IFK Göteborg i ett hett klassikermöte. Matchen spelades inför ett nästintill fullsatt Gamla Ullevi och efter en trevande inledning med flera bolltapp och slarviga passningar så var det bortalaget som inledde matchen bäst. Malmö gjorde en fin första halvlek och det var även i denna halvlek som matchen skulle få sitt avgörande. Matchklockan hade nämligen passerat 35 minuter när Enoch Kofi Adu slängde iväg en fin långboll mot Yoshimar Yotún på vänsterkanten som tog emot bollen och la den till rätta för vänsterfoten innan missilen avfyrades mot bortre krysset och 0-1 var ett faktum.

I den andra halvleken så kunde Malmö, som idag spelade med en trebackslinje, eller fembackslinje om man så vill, sedan backa hem och kontrollera matchen. IFK Göteborg kom in mer i spelet i denna halvlek men närmre än en omdiskuterad straffsituation och en nick utanför i ett jätteläge i slutminuterna kom man inte utan när domaren blåste av för full tid så kunde vi konstatera att Malmö hade vunnit med uddamålet och därmed går upp i serieledning igen i en haltande tabell.

Nedan följer mina betyg på de himmelsblåa spelarna.

Robin Olsen    – 2,0 –    (snitt: 2,67)
Matcher: 3, mål: 0, assist: 0, matchens spelare: 1