Hodgson kan få Albions att lyfta igen

Roy Hodgson är tillbaka som tränare i Premier League och efter misslyckandet i Liverpool vill jag nog mena att han hittat helt rätt när han nu tar över West Bromwich. Efter Roberto Di Matteos kannoninledning med med Albions under början av hösten har man tappat flygförmågan och laget har nu inte vunnit på tre månader och som resultat har man stört dykt  i tabellen.
Det var dags att genomföra en förändring, det var dags att hitta en tränare som kunde ge stabilitet till laget och kämpa och nöta till sig poäng, det var dags att få laget att lära sig flyga igen, kort sagt det var dags att ta in Roy Hodgson.

Roy har alltid varit en tränare som passat för lag på väg utför som velat hitta en stabilitet och säkerhet. Jag vill gå så långt som att säga att om vi pratar om att bygga försvarsmurar som ingen tar sig igenom så kan Roy Hodgson vara en av de främsta i världen. Det är inte vackert, det är inte roligt att titta på men fotboll handlar inte enbart om att underhålla. Man kan håna Hodgson, hävda att hans fotboll är föråldrad och att han inte är någon riktig tränare eftersom han sällan klarar av att få sina lag att föra matcherna. Man kan säga vad som helst men Hodgsons sätt att spela på är otroligt effektivt om man ligger i botten av tabellen och vill ta sig framåt men inte har materialet för det, dessutom älskar jag att det finns kvar murbyggare som Hodgson som kan ge lite utmaning till tränare som Harry Redknapp som har en murbräcka i sitt Spurs.

Roy Hodgson har visat i Fullham att han är en tränare som kan uträtta mirakel (med små lags måttstock) med små medel. Han tog Fullham från en katastrofal nedflyttning till europas finrum i finalen i Europa League och då ska tilläggas att Fullham inte ens hade spelat ute i Europa innan. Jag tror det är väldigt få som tvivlar på att Roy inte kommer få West Bromwich på fötterna snabbt då det enda som tallar emot det är han insats i Liverpool där problemet var att Liverpool är en storklubb som förväntas förra matcherna och vara med och slås om ligatiteln och Hodgson är inte den typen av tränare som lyckas i topplag som Liverpool och i Tottenham skulle dem antagligen lyncha honom för hans filosofi. Men West Bromwich är inte Liverpool eller Spurs utan där kommer Roy att kunna nå framgång genom att göra det han är bäst på låsa matcher och kämpa till sig någon poäng mot topplagen och ta lite tre poängare mot lag på samma nivå som West Bromwich.

Det ska bli intressant att se vad Roy Hodgson kan göra med ett lag som West Bromwich som har visat att man har en hög kapacitet när det fungerar och frågan är om Roy kan komma in med den stabilitet man behöver för att hitta tillbaka till den fina formen man hade tidigt i höstas. En sak är säker alla som ska möte West Bromwich bör ta med sig en murbräcka och gärna också lite dynamit för nu är Roy tillbaka där han känner sig som mest hemma och han kommer återigen börja bygga upp en ogenomtränglig mur för sitt lags motståndare.
Hur Roy kommer lyckas i West Bromwich återstår att se.

Welcome back Roy!

Leave a Comment