Hodgson sparkad och kungen åter på tronen

Idag kom beskedet som alla visste skulle komma Roy Hodgson får lämna Anfield och in går King Kenny Daglish.
Liverpool ägaren John W Henry hade redan gjort en bra sammanfattning av Hodgsons tid i Liverpool.
”Inte det resultat vi ville ha och inte den fotboll vi ville ha.”
Roy Hodgson har den här hösten visat att han inte är en tränare för en europeisk eller för den delen nationell toppklubb. Roy Hodgson är murbyggare inte murbräcka och hans fotbollsfilosofi håller inte i en klubb som Liverpool.
Därmed ska man inte säga att Roy är en dålig tränare men han är inte den typ av tränare som ska träna en klubb som Liverpool eller för den delen Manchester United, Arsenal, Chelsea eller Tottenham. Vi som bor i Sverige visste redan kanske mer än Liverpool ägarna vad som kom in genom Shankly porten i somras vi visste att Hodgson inte skulle sätta upp en bländande fotboll men samtidigt hade jag väntat mig ett betydligt bättre resultat av laget. Jag trodde verkligen att Roy skulle kunna få ut betydligt mer ur den här truppen en talang han innan visat varit hans styrka, men det har visat sig varit fel och jag skulle vilja hävda att Liverpool är första gången som Roy verkligen misslyckas resultat mässigt. Visst kan man diskutera om Roy inte borde få mer tid men som det står på Bill Shanklys skylt This is Anfield och att vara tränare där betyder också att man har högre krav på sig. På Anfield har du inte råd att göra misstag och det är en läxa som Roy Hodgson har fått lära sig nu.

Jag tror att Roy Hodgson inte kommer behöva vara sysslolös särskilt läng för i ligan finns hans perfekta jobb vill jag mena. Ge Hodgson chansen i West Ham som är ett helt perfekt lag för Hodgson att ta över ett lag i kris som kämpar för sin överlevnad och som skriker efter en tränare som kan få uopp klubben på fötter. En tränare som kan få ut mycke av ett ganska tunt material, en tränare som kan föra dem tillbaka och vet hur man säkrar hem poäng utan risker en tränare som Roy Hodgson.

Slutligen, åtminstone från mig tack för att du åtminstone vågade försöka. You’ll never walk alone Roy.

1 Comment

  1. Hehe Tjena Oraklet lol

    Skön och nice blog du har 🙂 Bra jobbat !

    Besök gärna mitt http://betyouwin.blogg.se

Leave a Comment